Βουτούμι: η πιο ωραία παραλία του Ιονίου και ίσως του κόσμου (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Πολλές είναι οι φορές που η Ελλάδα αναφέρεται σε παγκοσμίου φήμης sites ανά τον κόσμο για τις ατέρμονες ομορφιές της που εκπλήσσουν ευχάριστα, εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς την τόσο μικρή έκταση που κατέχει σε σχέση με ολόκληρο τον πλανήτη. Εάν μπορούσαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στις καλύτερες, το Βουτούμι θα ήταν ανάμεσα στις επιλογές μιας και είναι  η πιο ωραία παραλία του Ιονίου και μία από τις ομορφότερες του κόσμου.

Στο βόρειο Ιόνιο, στο νησί των Αντιπάξων, υπάρχει μια πανέμορφη ολόλευκη παραλία, που σε αρκετούς ταξιδιωτικούς οδηγούς τοποθετείται στην πρώτη δεκάδα, τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα χαρακτηριστικά επίθετα… “εξωτική” “κρυμμένη”, “ωραιότερη”, “καλύτερη”, “μαγική”, “κορυφαία”…το Βουτούμι.

Το Βουτούμι λοιπόν, μια από τις λιγοστές παραλίες του νησιού, έχει κερδίσει την καρδιά πολλών ανθρώπων, που είτε είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά της, είτε την ερωτεύτηκαν απλά και μόνο από μια της φωτογραφία χωρίς καν να γνωρίζουν που βρίσκεται, και επάξια δέχεται όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Το Βουτούμι, το κρυμμένο μυστικό του Ιονίου

Ο συνδυασμός των χρωμάτων του νερού με την ανοιχτόχρωμη άμμο και τα ολόλευκα βότσαλα, δημιουργεί από ψηλά την ψευδαίσθηση ότι τα πάντα αιωρούνται στον βυθό, ενώ μοιάζει με έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής που ο δημιουργός του φιλοτέχνησε με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι.

Βέβαια, εάν στο σκηνικό προσθέσει κανείς και το υπέροχο πράσινο των δέντρων που την περιβάλει, και που από ψηλά μοιάζουν να ξεδιψούν στο πεντακάθαρο θαλασσινό νερό, τότε το μόνο που μπορείς πραγματικά να σκεφτείς, είναι ότι πρόκειται για ένα παραδεισένιο τοπίο που δίχως ίχνος υπερβολής, όμοιο του σπάνια συναντάς στη ζωή σου.

Η χώρα μας λοιπόν δεν θα πάψει ποτέ να εκπλήσσει με όλα αυτά τα κρυμμένα μυστικά που δειλά δειλά αφήνει να βγουν από την αφάνεια τους και να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ακριβώς βγαίνουν στην επιφάνεια της γης τα διαμάντια και μέσω των ποταμών και των χειμάρρων μπορούν να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακρυά από την πηγή τους, δίχως να χαθεί στο ελάχιστο η λάμψη αλλά και η πραγματική τους αξία…

Πηγή: Travel Inspiration


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

 

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More