Η Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για γαμήλια ταξίδια

Η Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για γαμήλια ταξίδια

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ανάμεσα στους κορυφαίος προορισμούς στον κόσμο για γαμήλια ταξίδια βρίσκεται, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni, η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην 9η θέση των προορισμών με τις καλύτερες «προ-πωλήσεις» ταξιδιωτικών πακέτων για γαμήλιες διακοπές το 2021. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για «μίνι» γαμήλια ταξίδια, με βάσει τις πωλήσεις για το 2020 και τις κρατήσεις για το 2021.

Οι προορισμοί «μήνα του μέλιτος» με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2021:

 1. Μαλδίβες
 2. Σρι Λάνκα
 3. Μαυρίκιος
 4. Κένυα και Τανζανία
 5. Νότια Αφρική
 6. Ιταλία
 7. Μπαλί
 8. Ταϊλάνδη
 9. Ελλάδα
 10. Σεϋχέλλες

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για «μίνι» γαμήλια ταξίδια:

 1. Ιταλία
 2. Ελλάδα
 3. Ισπανία
 4. Αγγλία και Σκωτία
 5. Ιρλανδία

«Φανταστείτε το γεμάτο αλμύρα δέρμα και τα ανεμοδαρμένα μαλλιά που ταξιδεύουν από το ένα Ελληνικό νησί στο άλλο. Υπάρχει η γεύση του ούζου και του μοσχάτου, η απόλαυση του να δοκιμάσετε σουβλάκι για πρώτη ή δέκατη φορά και ένα τέλειο μείγμα από παστέλ χωριά, αρχαιολογικούς χώρους, λιμάνια σε σχήμα πετάλου και ψαροχώρια σε μέγεθος τσέπης», αναφέρει στην περιγραφή της για τους Ελληνικούς προορισμούς η Kuoni.

Φωτογραφία της Kuoni από την Ελλάδα
«Αγαπάμε τις διακοπές στην Ελλάδα». © Kuoni

«Αγαπάμε τις διακοπές στην Ελλάδα για τον χαλαρό ρυθμό της νησιωτικής ζωής, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα είναι επίσης ένας άξιος “διεκδικητής” με το θησαυρό της βυζαντινής ιστορίας και τα μίλια της απαλής άμμου και τη νησιωτική “αύρα” της Χαλκιδικής», προσθέτει.

Ανάμεσα στις αγαπημένες «επιλογές» της Kuoni στην Ελλάδα βρίσκονται:

 • Η Χαλκιδική, η οποία «είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές – τα ξενοδοχεία της έχουν εξαιρετικές οικογενειακές εγκαταστάσεις»
 • Η Πελοπόννησος, «για πολυτέλεια που ξεφεύγει από την πεπατημένη»
 • Η Μύκονος, «η επιτομή του στιλ και της κομψότητας»
 • Η Σαντορίνη, που είναι «ο ορισμός της Ελληνικής τελειότητας βγαλμένης από καρτ – ποστάλ, με ασβεστωμένα χωριά και εξαιρετική θέα στη Θάλασσα»
 • Η Κρήτη και η Ρόδος, «για πολυτέλεια πέντε αστέρων για όλα τα γούστα»

Οι γαμήλιες ταξιδιωτικές «τάσεις»

Μπορεί τα γαμήλια ταξίδια να «πάγωσαν» εν μέσω πανδημίας, όμως η Kuoni παρατηρεί τώρα μία αύξηση της ζήτησης ταξιδιωτικών πακέτων για το 2021, αφού τα ζευγάρια φαίνονται πλέον πιο αποφασισμένα από ποτέ να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους ταξίδι ως ανδρόγυνο.

Ανάμεσα στις βασικές αλλαγές μετά την πανδημία, είναι η αύξηση της μέσης δαπάνης για γαμήλια ταξίδια κατά 691 ευρώ, φτάνοντας τα 10.590 ευρώ, από 9.899 ευρώ κατά τη διάρκεια του 2019.

Οι Μαλδίβες είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για γαμήλιες διακοπές, ενώ απομακρυσμένα καταφύγια μακριά από τα πλήθη και ιδιωτικές βίλες με πισίνες βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων.

Τα ζευγάρια «αναβαθμίζουν» τα γαμήλια ταξίδια τους. © Shutterstock

Εχοντας σχεδόν ένα χρόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, τα ζευγάρια εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να «αναβαθμίσουν» τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, προσθέτοντας παράλληλα την υγειονομική ασφάλεια ως κορυφαίο παράγοντα για τις διακοπές τους.

Παράλληλα, ο «μήνας του μέλιτος» φαίνεται να αλλάζει μορφή. Ολο και περισσότερα ζευγάρια πραγματοποιούν δύο μικρά γαμήλια ταξίδια αμέσως μετά την τελετή του γάμου τους, προγραμματίζοντας κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι για του χρόνου.

Τέλος, τα ζευγάρια δείχνουν να στρέφονται όλο και περισσότερο σε αξιόπιστους και αναγνωρισμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, καθώς αυτοί τους εγγυώνται μεγαλύτερη ευελιξία σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι.

Αναλυτικά οι κορυφαίες τάσεις για τα γαμήλια ταξίδια:

  1. Βίλες με ιδιωτική πισίνα
  2. Απομονωμένη πολυτέλεια μακριά από τα πλήθη
  3. Ιδιωτικά γεύματα σε βίλες
  4. Πολλαπλοί προορισμοί, περιπέτεια και διακοπές παραλίας
  5. Εξοικονόμηση και αναβάθμιση
  6. «Διπλός» μήνας του μέλιτος
  7. «Καταφύγια» σπα και ευεξίας
  8. Πολυτελή γαμήλια ταξίδια σε  Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
  9. Αφρικανικά σαφάρι σε καταυλισμούς

Ολόκληρη η έκθεση βρίσκεται εδώ.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More