Το νοσοκομείο του μέλλοντος ετοιμάζεται στην Πενσυλβάνια
Photo Credits: ©Adhy Savala/Unsplash

Το νοσοκομείο του μέλλοντος ετοιμάζεται στην Πενσυλβάνια

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η επίσκεψη στα επείγοντα στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στη Δυτική Φιλαδέλφεια  ή πραγματικά οποιοδήποτε τμήμα επειγόντων είναι μια δύσκολη δοκιμασία. 

Ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα χρονομετρήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στα 80 λεπτά από τη στιγμή που ένας ασθενής μπαίνει στην νοσοκομειακή μονάδα έως ότου ένας γιατρός ή νοσοκόμα για πρώτη φορά τον δει. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Γίνονται οι εξετάσεις, λαμβάνεται το αίμα, μετά στα εργαστήρια, όλη αυτήν την ώρα ο ασθενής περιμένει. Για όσους δεν χρειάζεται να εισαχθούν για παρακολούθηση στο νοσοκομείο, η επίσκεψή τους στα επείγοντα θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από πέντε ώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αναμονής συμβαίνει σε μια αίθουσα εξετάσεων, τον εξαιρετικά εξοπλισμένο χώρο όπου λαμβάνει χώρα η σωτήρια ιατρική θεραπεία. Κάθε αίθουσα εξετάσεων που γεμίζει από έναν ασθενή που περιμένει το αποτέλεσμα των εξετάσεων ή ένα check-up σημαίνει και ένα δωμάτιο εξέτασης λιγότερο διαθέσιμο για τη θεραπεία ενός άλλου, δυνητικά ασθενούς σε χειρότερη κατάσταση.

«Με αυξανόμενο αριθμό ασθενών και περιορισμένο χώρο, αυτό γίνεται μια μη βιώσιμη στρατηγική», λέει ο Keith Hemmert, MD, επίκουρος καθηγητής κλινικής ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Επανεξέταση του μοντέλου λειτουργείας των επειγόντων

©camilo jimenez/Unsplash

Όταν ξεκίνησαν τα σχέδια για το Pavilion, το νέο νοσοκομειακό συγκρότημα αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ανοίξει στην Πενσυλβάνια τον επόμενο μήνα, ερευνητές και κλινικοί γιατροί στην ιατρική σχολή είχαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος επειγόντων. Με τους χρόνους αναμονής να αυξάνονται και τις πολύτιμες αίθουσες εξετάσεων να λειτουργούν ως χώροι αναμονής, συνειδητοποίησαν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Προετοιμάζοντας το νέο νοσοκομείο 1,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που σχεδιάστηκε από την HDR και τη Foster + Partners, μελέτησαν τη διαδικασία ροής ασθενών στα επείγοντα το 2019, δίνοντας προτεραιότητα στην αρχική εξέταση των ασθενών για να κατανοήσουν τις κλινικές τους ανάγκες και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν σε χώρους εντός τμήματος των επειγόντων που είναι κατάλληλο για τις ιατρικές τους ανάγκες.

Στο παλιό μοντέλο, ένας ασθενής που έρχεται με τραυματισμό που δεν απειλεί τη ζωή του θα τοποθετηθεί χαμηλότερα στη λίστα προτεραιοτήτων και θα επισκεφθεί έναν γιατρό μόνο όταν εκκαθαριστούν περιπτώσεις υψηλότερης προτεραιότητας.

Η νέα διαδικασία θέλει τους γιατρούς να αξιολογούν κάθε άτομο όταν φθάνουν, στέλνοντας έναν ασθενή με σπασμένο αστράγαλο σε ένα μέρος για να βάλει νάρθηκα και έναν ασθενή με τραυματισμό από μαχαίρι σε άλλο για να βοηθηθεί. Ο μέσος χρόνος αναμονής μειώνεται και οι ασθενείς τοποθετούνται σε διαφορετικά μέρη με βάση τις συνθήκες και τις ανάγκες τους.

με πληροφορίες από Fast Company


Διαβάστε επίσης

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο πακετάρισμα της βαλίτσας

Από τον Μπομπ Ντίλαν έως τον Ντέιβιντ Μπάουι: τα 10 χειρότερα τραγούδια θρυλικών καλλιτεχνών

Πόσο άλλαξε η σχέση της Gen Z με τα ταξίδια;

5 τρόποι με τους οποίους το 5G θα μεταμορφώσει τη βιομηχανία της φιλοξενίας

Ain Dubai: η μεγαλύτερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More