Road Trip: αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
Photo Credits: ©Shutterstock

Road Trip: αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια βόλτα με τη μηχανή σας αποτελεί ιεροτελεστία για τους άνδρες, εκατοντάδες μηχανόβιοι διοργανώνουν πολυήμερα ταξίδια στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. Όμως ποια είναι η πιο απολαυστική διαδρομή; Ακολουθεί η λίστα με τα καλύτερα road trip σε όλους τους δρόμους του κόσμου.

Το Pentagon Motor Group ανέλυσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια hashtag στο Instagram για να βρει τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μεγάλος Δρόμους του Ωκεανού στην Αυστραλία είναι η πιο όμορφη οδική διαδρομή στον κόσμο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι διαδρομές Big Sur στην Καλιφόρνια και Jebel Hafeet στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός υπέροχου road trip σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα εξέτασε πρώτα μια λίστα με τα πιο δημοφιλή οδικά ταξίδια στον κόσμο, μαζί με την τοποθεσία και το μήκος τους.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε δεδομένα από τα hastag στο Instagram για να βρει πόσες εικόνες σχετίζονται με κάθε διαδρομή και διαίρεσε αυτόν τον αριθμό με τα μίλια που καλύπτει κάθε διαδρομή, προκειμένου να βρει ποια είχε τις περισσότερες φωτογραφίες ανά μίλι.

Ακολουθούν τα 10 κορυφαία road trip σε όλο τον κόσμο.

1. Μεγάλος δρόμος του ωκεανού, Αυστραλία: 252 χιλιόμετρα

αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Αυτή η διαδρομή εκτείνεται σε περισσότερα από 252 χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο η ομορφιά που κάνει αυτό το road trip να ξεχωρίζει, αλλά και το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο μνημείο πολέμου στον κόσμο, καθώς χτίστηκε από τους στρατιώτες που επέστρεφαν για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. Big Sur, ΗΠΑ: 144 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Οντας ίσως μια από τις πιο διάσημες διαδρομές για road trip στον κόσμο, το Big Sur του «Highway 1» στην Καλιφόρνια είναι μόνο ένα κομμάτι της συνολικής εμπειρίας των ταξιδιωτών σε αυτόν το δρόμο 144 χιλιομέτρων. Ο οδηγός έχει στη μια πλευρά του την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού και στην άλλη τα πανύψηλα βουνά της περιοχής.

3. Jebel Hafeet, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 11 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Μπορεί να είναι σύντομη, όμως αυτή η διαδρομή είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Ενώ περνούν μέσα από τους καλά διατηρημένους δρόμους και τις πολλές στροφές της περιοχής, οι οδηγοί φτάνουν σε ένα παλάτι στην κορυφή του βουνού, το οποίο ανήκει στους κυβερνήτες της χώρας και είναι το απόλυτο σημείο για τη λήψη μιας φωτογραφίας.

4. Hải Vân Pass , Βιετνάμ: 20 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© gaia.amaranta/ Instagram

Το Hai Van Pass έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο» από τον παρουσιαστή του Top Gear Τζέρεμι Κλάρκσον. Ολοι γνωρίζουν λοιπόν ότι είναι εντυπωσιακός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο δρόμος είναι αρκετές φορές λίγο ομιχλώδης, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάβασή του.

5. Chapman’s Peak Drive, Νότια Αφρική: 8,850 χιλιόμετρα

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες οδικές διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Αυτός ο δρόμος μήκους 8,850 χιλιομέτρων στη Νότια Αφρική «αγκαλιάζει» την ακτή του Ατλαντικού. Οπως και το Big Sur, αυτή η διαδρομή επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα του ωκεανού από τη μία πλευρά και τα εντυπωσιακά βουνά από την άλλη, νιώθοντας να περιβάλλονται από την απόλυτη ομορφιά της μητέρας φύσης.

6. Blue Ridge Parkway, ΗΠΑ: 754 χιλιόμετρα

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες οδικές διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Οντας ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Καρολίνα, το Blue Ridge Parkway είναι μια από τις μεγαλύτερες και υψηλότερες συνεχείς διαδρομές στα Απαλάχια Ορη, που χαρίζει στους οδηγούς μια μοναδική θέα στο τοπίο που βρίσκεται κάτω της.

Είναι ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος το φθινόπωρο, όταν τα φύλα αλλάζουν χρώματα και στο τοπίο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου και του καφέ.

7. Going-to-the-Sun Road, ΗΠΑ: 80 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Το «Going-to-the-Sun είναι επίσημα ένα εθνικό ιστορικό μέρος, αξιοθέατο και μνημείο αρχιτεκτονικής. Οι επισκέπτες στον δρόμο 80 χιλιομέτρων ανακαλύπτουν ότι προσφέρει επίσης μοναδική θέα στην υψηλότερη κορυφή του βουνού που το περιβάλει και φτάνει τα 2.000 μέτρα.

8. Αγριος Ατλαντικός Δρόμος, Ιρλανδία: 2,500 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Ξεκινώντας από την κομητεία Ντόνεγκαλ, ο «Αγριος Ατλαντικός Δρόμος» περνάει από τα ψηλότερα θαλάσσια βράχια της Ευρώπης. Αυτή η μακρά διαδρομή είναι καλύτερο να διασχίζεται κατά τη διάρκεια πολλών ημερών, καθώς περνάει από εννέα διαφορετικές κομητείες οι οποίες έχουν πολλά που αξίζει να εξερευνήσει κάποιος.

9. Olympic Peninsula Loop, ΗΠΑ: 91 χιλιόμετρα

Olympic Peninsula Loop
© Shutterstock

Με όλα όσα μπορεί να ανακαλύψει κάποιος σε αυτή τη διαδρομή 91 χιλιομέτρων που μεταφέρει τους επισκέπτες στην περίμετρο του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστούν τα κορυφαία σημεία της.

Στη λίστα βρίσκονται σίγουρα οι εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οι λίμνες, τα τροπικά δάση και οι εκπληκτικές ακτές και παραλίες.

10. Icefields Parkway, Καναδάς: 230 χιλιόμετρα

Road Trip, αυτές είναι οι 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο
© Shutterstock

Αυτή η έκταση περίπου 230 χιλιομέτρων συνδέει τη λίμνη Λουίζ με τη λίμνη Τζάσπερ στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ενώ ο τελικός προορισμός είναι εκπληκτικός, υπάρχουν εντυπωσιακά σημεία σε όλο το μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων παγετώνων και καταρρακτών.

με πληροφορίες από Travel + Leisure


Διαβάστε επίσης

Οι 10 πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου

Τα αγάλματα του Θεσσαλικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην Προύσα

Οι 5 αγαπημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς

Πώς οι ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τον τουρισμό

Τα 10 πιο διάσημα brand names του τουριστικού κλάδου 

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More