Πόσο βγήκαμε και που πήγαμε το 2020; Η Google έχει την απάντηση
Photo Credits: Shutterstock

Πόσο βγήκαμε και που πήγαμε το 2020; Η Google έχει την απάντηση

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι περισσότεροι άνθρωποι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στο σπίτι εξαιτίας της παδνημίας του Covid-19. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς διαφορετικής από τις προηγούμενες, μια ανασκόπηση των τοποθεσιών στις οποίες βρέθηκαν τους προηγούμενους 12 μήνες θα είχε σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό ακριβώς προσφέρει το «2020 Timeline update» της Google.

Η υπηρεσία Google Maps προσφέρει πλέον μια ετήσια ανασκόπηση μετακινήσεων. Δεν είναι μυστικό ότι πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες «γνωρίζουν» περισσότερα για εμάς από ότι νομίζουμε. Αν και σε γενικές γραμμές αυτό μπορεί να μοιάζει τρομακτικό, παρέχει επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το 9to5Google, οι χάρτες της Google προσφέρουν «Ενημερώσεις χρονολογίου 2020» , μια υπηρεσία του Gmail που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέφτηκαν οι χρήστες που είχαν ενεργοποιήσει το ιστορικό τοποθεσίας των Android συσκευών τους χωρισμένες σε «πόλεις» και «μέρη».

Χάρτες της Google
Η υπηρεσία Google Maps προσφέρει πλέον μια ετήσια ανασκόπηση μετακινήσεων. © Shutterstock

H «ανασκόπηση» της Google για το 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διαθέτει μια ενότητα «τάσεων», η οποία αναλύει τους τύπους των τοποθεσιών – αγορές, φαγητό, ποτό κ.λπ. – που επισκέφτηκαν οι χρήστες κάθε μήνα και τις ώρες που ξόδεψαν εκεί. Υπάρχει επίσης μια ανασκόπηση της απόστασης που διήνυσαν οι χρήστες περπατώντας ή οδηγώντας.

Ενώ οι χάρτες της Google προσφέρουν μια αντίστοιχη μηνιαία «ανασκόπηση», η ενημέρωση για το 2020 αποτυπώνει το πως επηρεάστηκαν οι ταξιδιωτικές μας συνήθειες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Η Google αναγνωρίζει τον μεγάλο αντίκτυπο της πανδημίας στις μετακινήσεις του κόσμου.

«Ο Covid-19 άλλαξε τα ταξίδια στον κόσμο το 2020 και το πόσα μέρη μπορούσαν να επισκεφτούν οι άνθρωποι. Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε φέτος, μπορείτε να δείτε μερικά από τα μέρη που επισκεφτήκατε με τη βοήθεια αυτού του αυτοματοποιημένου Timeline».

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όλοι οι χρήστες θα λάβουν ενημερωτικό email με το εξατομικευμένο «2020 Timeline update». Τονίζει επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν και να απενεργοποιήσουν το ιστορικό τοποθεσία τους ανά πάσα στιγμή.

με πληροφορίες από Entrepreneur, Gizmodo

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More