«Check-in στην τάξη»: τα ξενοδοχεία «αντικαθιστούν» τα σχολεία
Photo Credits: The Great Wolf Lodge

«Check-in στην τάξη»: τα ξενοδοχεία «αντικαθιστούν» τα σχολεία

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Με την πανδημία εν εξελίξει και εκατομμύρια μαθητές να κάνουν τα μαθήματά τους ψηφιακά, τα ξενοδοχεία προσπαθούν να προσελκύσουν οικογένειες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές με το σχολείο.

Το καλοκαίρι, η οικογένεια της Μισέλ Καρούτσι ακύρωσε τις ετήσιες διακοπές της στο Jersey Shore λόγω της πανδημίας. Οταν λοιπόν η Καρούτσι έμαθε ότι το ξενοδοχείο The Great Wolf Lodge, το οποίο είναι από τα αγαπημένα της οικογένειας στην περιοχή, διοργάνωσε ένα είδος «σχολείου» με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για το φθινόπωρο, άρπαξε την ευκαιρία.

Η 11χρονη Τζιάνα Καρούτσι, κάνει όλα τα μαθήματά της ψηφιακά και πέρασε και τα πρωινά των δύο ημερών που έμεινε στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήταν μεσοβδόμαδα που δεν έχει πολυκοσμία και οι τιμές είναι χαμηλότερες,  στο «Wiley’s Schoolhouse»: μία μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων που έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο «σχολείο» για παιδιά μέχρι 5 ετών.

Τα ξενοδοχεία ως τα νέα σχολεία
Συνήθως οι οικογένειες με παιδιά που πάνε ακόμα στο σχολείο είναι «δεμένες» στο πρόγραμμα του σχολείου με τις διακοπές να είναι περιορισμένες. Αυτό ίσως αλλάξει με την πανδημία. © The Great Wolf Lodge

Οι αποστάσεις τηρούνται ευλαβικά και τα θρανία των παιδιών είναι τοποθετημένα σε απόσταση 2-3 μέτρων, ενώ «περικλείονται» από τζάμια πλέξιγκλας. Ανοικτή Δευτέρα με Πέμπτη, η αίθουσα είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να συνδεθούν με τα σχολεία τους, προσφέροντας μικρά γεύματα και πολλές δραστηριότητες στα διαλείμματά τους.

Για να συμμετέχει ένα παιδί πρέπει οι γονείς του να κάνουν κράτηση, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 85 δολάρια την ημέρα. Σημαντικό είναι ότι γονείς και παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκα.

Θα ήταν «ωραίο να έχω μερικές ώρες για τον εαυτό μου όταν η Τζιάνα ήταν στο σχολείο», λέει η 45χρονη γυμνάστρια. Μόλις η Τζιάνα τελείωνε το σχολείο ακολουθούσαν βουτιές στην πισίνα του ξενοδοχείου με τη μητέρα της.

Ο Covid-19 έχει αφήσει τα ξενοδοχεία χωρίς πελάτες, όπως έδειξε και η πολύ χαμηλή πληρότητα της άνοιξης. Ορισμένα καταλύματα προσπαθούν να ανακάμψουν, προωθώντας τα νέα υγειονομικά στάνταρ τους, επαναπροσδιορίζοντας τις υπηρεσίες τους και προσφέροντας δωρεάν βραδιές.

Αλλα έχουν κλείσει εντελώς, περιμένοντας την κατάσταση να βελτιωθεί. Με την πανδημία εν εξελίξει εκατομμύρια οικογένειες πρέπει να διαχειριστούν την τηλεκπαίδευση και προγράμματα που συνδυάζουν το προσωπικό, τον χώρο και την τεχνολογία, όπως του The Great Wolf Lodge, μπορούν να βοηθήσουν.

«Υπεύθυνος ψηφιακής εκπαίδευσης»

Συνήθως οι οικογένειες με παιδιά που πάνε ακόμα στο σχολείο είναι «δεμένες» στο πρόγραμμα του σχολείου με τις διακοπές να είναι περιορισμένες.

Αυτό έχει αλλάξει μετά την πανδημία. Για όσους έχουν την ευελιξία και την επιθυμία να ταξιδέψουν «υπάρχει μία ευκαιρία για αλλαγή τοπίου», τόνισε η Κάθλιν Ράιντενμπαχ, διευθύντρια πωλήσεων στο Kimpton Hotels & Restaurants, ένα boutique ξενοδοχείο που ανήκει στην IHG.

Τα ξενοδοχεία ως τα νέα σχολεία
Οι αποστάσεις στις «τάξεις» του ξενοδοχείου τηρούνται ευλαβικά και τα θρανία των παιδιών είναι τοποθετημένα σε απόσταση 2-3 μέτρων, ενώ «περικλείονται» από τζάμια πλέξιγκλας © The Great Wolf Lodge

Το Kimpton πρόσθεσε πρόσφατα μία νέα θέση αυτή του «υπευθύνου οπτικής εκπαίδευσης». Σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του ο «υπεύθυνος ψηφιακής εκπαίδευσης» θα πρέπει να βοηθάει τους ενοίκους με θέματα του Wi-Fi ή με τα προγράμματα βιντεοκλήσεων και γενικότερα να παρέχει τεχνική υποστήριξη.

Σε ορισμένα από τα ξενοδοχεία της Kimpton πέρα από τη γραφική ύλη που θα προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά, για να διευκολυνθούν οι γονείς το checkout θα είναι πιο ευέλικτο για τους ενοίκους των οποίων τα παιδιά είναι στο σχολείο.

Από αίθουσες συνεδρίων σε σχολικές τάξεις

Αν και τα πέντε ξενοδοχεία του Great Wolf Lodge μετατρέπουν τις αίθουσες συνεδρίων σε «σχολικές τάξεις», η αλυσίδα δεν είναι η μόνη που αναδιαμορφώνει ήδη υπάρχουσες αίθουσες σε «ψηφιακές τάξεις».

Το ξενοδοχείο W South Beach στο Μαϊάμι, σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τις πόρτες του τον Νοέμβριο για πρώτη φορά με το ξέσπασμα της πανδημίας και να προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να κάνουν μάθημα ή να δουλεύουν δίπλα στην πισίνα.

Οι τιμές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται δάσκαλος για ιδιαίτερα μαθήματα και γυμναστής, κυμαίνονται μεταξύ 500 και 700 δολαρίων την ημέρα.

«Check-in στην τάξη»: τα ξενοδοχεία «αντικαθιστούν» τα σχολεία
Με την πανδημία εν εξελίξει εκατομμύρια οικογένειες πρέπει να διαχειριστούν την τηλεκπαίδευση. Προγράμματα που συνδυάζουν το προσωπικό, τον χώρο και την τεχνολογία, όπως του The Great Wolf Lodge, μπορούν να βοηθήσουν. © The Great Wolf Lodge

Επίσης στη Φλόριντα το Four Seasons Orlando Resort έχει διαμορφώσει «μικρές τάξεις» με μέγιστο αριθμό έξι παιδιών σε χώρους του ξενοδοχείου.

Όσα ξενοδοχεία δεν έχουν τον χώρο για να δημιουργήσουν τάξεις «από το πουθενά» μπορούν να συνεργαστούν με ένα μουσείο. Τουλάχιστον αυτό έκανε το Wyndham Grand Clearwater Beach, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των ενοίκων του ξενοδοχείου να συνδυάσουν το ψηφιακό μάθημα με μία εκδρομή στο ενυδρείο Wyndham Grand Clearwater Beach.

Το μάρκετινγκ παίζει ρόλο

Το μάρκετινγκ το οποίο έχουν επιστρατεύσει τα ξενοδοχεία για τις συγκεκριμένες προσφορές είναι επίσης ενδιαφέρον.

«Teach by the Beach» (Μάθημα στην Παραλία), ονόμασε το πακέτο το ξενοδοχείο The Shores Resort and Spa στη Φλόριντα, ενώ το San Diego Mission Bay Resort βρήκε το ευφάνταστο όνομα «Recess at the Pool» (Διάλειμμα στην Πισίνα).

με πληροφορίες από New York Times

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More