Το υπερπολυτελές γιοτ που σχεδιάστηκε να μοιάζει σαν κύκνος (βίντεο)
Photo Credits: Lazzarini Design Studio

Το υπερπολυτελές γιοτ που σχεδιάστηκε να μοιάζει σαν κύκνος (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι λάτρεις των γιοτ έμοιαζαν πάντοτε να αποζητούν την πολυτέλεια στις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Ομως το Lazzarini Design Studio, που πρόσφατα παρουσίασε τα σχέδια για το γιοτ Avanguardia, φαίνεται να θέτει νέα όρια σχετικά με το τι σημαίνει «πολυτέλεια» για ένα σούπερ γιοτ.

Το Avanguardia είναι ένα πρωτότυπο γιοτ σε σχήμα κύκνου, με «κινητό λαιμό» και «αφαιρούμενο κεφάλι». Διαθέτοντας από ελικοδρόμια έως πλαϊνό γκαράζ για οχήματα, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Κεντρικό σημείο στον όλο σχεδιασμό είναι το «κεφάλι του κύκνου» που λειτουργεί ως πύργος ελέγχου, αφού μπορεί να προσαρμόσει τη θέση του σκάφους κατεβαίνοντας προς τη βάση του.

Μπορεί επίσης να κατέβει μέσα στο νερό, σχηματίζοντας μια γέφυρα που δίνει πρόσβαση στο σκάφος. Το κεφάλι στη συνέχεια μπορεί να αποσπαστεί και να μετατραπεί σε ένα βοηθητικό σκάφος.

Avantgardia2
Το κεφάλι του κύκνου λειτουργεί ως «πύργος ελέγχου», ενώ μπορεί να μετατραπεί σε βοηθητικό σκάφος © Lazzarini Design Studio.

Σύμφωνα με το στούντιο σχεδιασμού που βρίσκεται στη Ρώμη, η ιδέα για το σχεδιασμό του σκάφους «γεννήθηκε» από πολλές ιαπωνικές σειρές anime της δεκαετίας του 1970 και του 1980, που απεικόνιζαν τα κεφάλια των ρομπότ ως «κέντρα διοίκησης».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σχεδιαστής Πιερπάολο Λαζαρίνι εμπνεύσθηκε από το anime «Casshan», μία σειρά που απεικόνιζε έναν ρομπότ-κύκνο που προσποιούνταν ότι ήταν γυναίκα.

«Η ιδέα ήταν να εμπνευστούμε από τη φύση», αναφέρει ο Λαζαρίνι.

«Πιστεύουμε ότι η φύση μας έχει δώσει ήδη τα απαραίτητα σχήματα σχεδιασμού για να “συλλάβουμε” νέα σχέδια, για αυτό και βασίσαμε το γιοτ στον κύκνο – ο οποίος είναι και το λογότυπο μας – γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα πιο κομψά ζώα λόγω του τρόπου που κινείται, τρώει ή κάνει οτιδήποτε», πρόσθεσε.

Μπορεί τα σχέδια του να φαντάζουν «εξωπραγματικά», όμως ο Λαζαρίνι ισχυρίζεται ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εάν κάποιο ναυπηγείο είναι αρκετά «γενναίο» για να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Οπως υποστηρίζει, έχουν υπάρξει ήδη επαφές με ναυπηγεία σε Γερμανία και Γαλλία.

«Οι κατασκευαστές γιοτ ψάχνουν πάντοτε μια νέα πρόκληση. Αυτό είναι που κάνει κάποιον κατασκευαστή γιοτ ευτυχισμένο – να δημιουργεί κάτι που κανένας άλλος δεν έχει δημιουργήσει πριν από αυτόν», καταλήγει.

με πληροφορίες από Forbes, Business Insider

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More