Η υπέροχη παραλία του Οτζιά με τα κρυστάλλινα νερά της (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στα βόρεια της Κέας, υπάρχει ένας βαθύς και καταγάλανος κόλπος, ο Οτζιάς, με την ομώνυμη παραλία του και τον μικρό γραφικό οικισμό του.

Τα ρηχά νερά του, η φυσική σκίαση καθώς και το πανέμορφο χρώμα της άμμου και της θάλασσας, τον τοποθετούν στις πρώτες θέσεις του νησιού, με βάση πάντα τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Όμως ο Οτζιάς προσφέρει πολλά περισσότερα, από τη στιγμή που αποτελεί την μεγαλύτερη παραλία του νησιού.

Εστιατόρια, ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής πανέμορφα σπιτάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια τεράστια κατά το ήμισυ οργανωμένη παραλία με δροσερά πεντακάθαρα νερά, για οικογένειες με μικρά παιδιά και μη, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό πάντα με την ηρεμία και τη γαλήνη που αποπνέει το μέρος… αυτός είναι ο μοναδικός Οτζιάς.

Οι δυο γραφικές εκκλησιές στις άκρες της παραλίας, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Σώστης με το μεγάλο πανηγύρι του στις 7 του Σεπτέμβρη, αποτελούν τους “φύλακες” του όρμου και χαρίζουν όμορφες γαλανόλευκες εικόνες, για όσους θελήσουν να βρεθούν στο προαύλιό τους.

Κατά την αρχαιότητα, ο Οτζιάς υπήρξε λιμάνι φόρτωσης μίλτου, ενός πολύτιμου μεταλλεύματος που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή και χρησιμοποιούνταν, κυρίως σε εργαστήρια της Αθήνας, για τη δημιουργία των ερυθρόμορφων αγγείων.

Ωστόσο, στον μυχό του όρμου, ακριβώς κάτω από την εκκλησία του Αγίου Σώζοντος, διατηρούνται κατάλοιπα λιμενικού έργου, πιθανότατα των Κλασικών Χρόνων, έργο που αποτυπώθηκε το 1987 σε έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έπειτα από αίτημα για την εκτέλεση σύγχρονου λιμενικού έργου στο ίδιο σημείο.

Πηγή: Travel Inspiration


Διαβάστε επίσης

Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη

13 υπέροχοι προορισμοί για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Από τον Καβάφη μέχρι τους Doors: τα 5 καλύτερα τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα

Οι πιο δύσκολες και εύκολες γλώσσες στον κόσμο – Ποια είναι η θέση των ελληνικών;

Τα 11 πιο άσχημα κτήρια στην Ευρώπη

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More