Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης της ηπειρωτικής Ελλάδας στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας
Photo Credits: Shutterstock

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης της ηπειρωτικής Ελλάδας στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μετά τα 7 Ελληνικά νησιά – που τέθηκαν σε περιορισμούς καραντίνας την προηγούμενη εβδομάδα –  και η ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο να προστεθεί αυτήν την εβδομάδα στη «λίστα καραντίνας» της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Εκτός από την ηπειρωτική Ελλάδα, σε κίνδυνο να μπουν στην «κόκκινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι βρίσκονται και οι Ιταλία και Δανία, καθώς όπως προκύπτει από πληροφορίες, οι Βρετανικές αρχές ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων στους τρεις προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 15,4 για την Ελλάδα και 28,7 – 16,5 για Δανία και Ιταλία αντίστοιχα.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος αριθμός στη Μεγάλη Βρετανία ανέρχεται σε 31,5, η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να βάζει Ελλάδα, Ιταλία και Δανία σε «επικίνδυνη θέση», σύμφωνα με πληροφορίες της Βρετανικής εφημερίδας.

Οι ειδικοί του Joint Biosecurity Centre παρακολουθούν και τις τρεις περιοχές, και αναμένεται να ενημερώσουν τους αρμόδιους υπουργούς μέσα στην εβδομάδα.

Το Υπουργείο Μεταφορών συνήθως ανακοινώνει νέες προσθήκες στη λίστα καραντίνας την Πέμπτη το απόγευμα, δίνοντας στους ταξιδιώτες χρονικό περιθώριο έως τις 4 π.μ. του Σάββατο για να επιστρέψουν, χωρίς να χρειαστεί να αυτοπεριοριστούν για 14 ημέρες.

Ωστόσο, μία ενδεχόμενη προσθήκη της ηπειρωτικής Ελλάδας στη συγκεκριμένη λίστα θα προκαλούσε χάος για δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και για τις αεροπορικές εταιρείες που θα έπρεπε να διαχειριστούν μία νέα δύσκολη κατάσταση.

Εκπρόσωποι του κλάδου των αερομεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνονται απελπισμένοι με την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενώ καλούν την Βρετανική κυβέρνηση να σταματήσει την «ρουλέτα καραντίνας» και να πραγματοποιεί μοριακά τεστ ανίχνευσης του COVID-19 στους επιβάτες των αεροδρομίων.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More