Ολοκληρώθηκε η μακρύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο
Photo Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η μακρύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Το κινεζικό στούντιο UAD ολοκλήρωσε στην Huangchuan Three Gorges Scenic Area, στη νότια Κίνα, τη μήκους 526.14 μέτρων γέφυρα με υάλινο δάπεδο, την οποία η Guinness World Records έχει επισήμως αναγνωρίσει ως τη μακρύτερη γέφυρα με υάλινο δάπεδο στον κόσμο.

«Ένας διαφανής διάδρομος στον αέρα» είναι η περιγραφή της γέφυρας από το κινεζικό στούντιο, του οποίου η πλήρης επωνυμία είναι Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University Co. Ltd. και έδρα του η πόλη Χανγκζού.

Γεφυρώνοντας τον ποταμό Λιαντζιάνγκ στην επαρχία Γκουνγκντόνγκ, η κρεμαστή γέφυρα ενώνει τις δύο πλευρές μιας χαράδρας, σε ύψος 201 μέτρων πάνω από την επιφάνεια του νερού. Η δυναμικότητά της ανέρχεται σε 500 άτομα.

Γυάλινη γέφυρα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αρχιτέκτονες της γέφυρας ελπίζουν ότι η κατασκευή του δαπέδου από γυαλί επιτρέπει στη δομή να μην είναι παραφωνία στο φυσικό περιβάλλον.

Γυάλινη γέφυρα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γυάλινη γέφυρα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Με τη συγχώνευση της δομής στο φυσικό περιβάλλον και τη χρήση καινοτόμων μεθόδων δόμησης, η ομάδα των σχεδιαστών πραγματοποίησε μια συνεχή, απρόσκοπτη ενοποίηση της φύσης με το τεχνητό» ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More