Οι καμπίνες των αεροπλάνων ίσως δεν είναι ίδιες στην επόμενη πτήση σας
Photo Credits: Shutterstock

Οι καμπίνες των αεροπλάνων ίσως δεν είναι ίδιες στην επόμενη πτήση σας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα πάντα για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών. Με κουβούκλια και υφασμάτινα διαχωριστικά ανάμεσα στις θέσεις θα προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19 εντός των αεροπλάνων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην κατασκευή αεροπορικών θέσεων, η Recaro Aircraft Seating GmBH έχει προτείνει μία σειρά τροποποιήσεων στις καμπίνες των αεροπλάνων ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η προστασία των επιβατών.

Πολλές αεροπορικές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό της Recaro, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρκ Χίλερ. Οι εταιρείες χρειάζονται αλλαγές που μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα, ενώ ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ελαφρύς και ετοιμοπαράδοτος, σύμφωνα με τον Χίλερ.

Με το εμβόλιο να είναι ακόμη μακριά, οι αεροπορικές πρέπει να πείσουν το κοινό ότι οι πτήσεις είναι ασφαλείς ακόμα και αν υπάρχει κάποιος επιβάτης που έχει τον ιό σε μία από τις διπλανές θέσεις. Η σποραδική αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο έχει αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες: η παγκόσμια επιβατική κίνηση τον Ιούλιο σημείωσε πτώση 80% σε σχέση με το 2019, μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, σύμφωνα με τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών.

Αυτή τη στιγμή από όσα αεροπλάνα που πετούν το 50% είναι άδειο. Τα αεροπλάνα πρέπει να πετούν σε επίπεδα πληρότητας μεταξύ 70% και 80% για να έχουν κέρδος, επομένως οι αεροπορικές εξετάζουν κάθε τρόπο με τον οποίο μπορούν να αυξήσουν με ασφάλεια τον αριθμό των επιβατών σε κάθε πτήση.

Οι αεροπορικές ήδη χρησιμοποιούν τα απολυμαντικά προϊόντα της Recaro για να απολυμάνουν τα υφάσματα των θέσεων. Η γερμανική εταιρεία άλλαξε τη σύσταση του προϊόντος της για να απωθεί πολλούς ιούς, μεταξύ των οποίων και τον Covid-19.

Αν και η βιομηχανία για μήνες δηλώνει ότι η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσα στα αεροπλάνα είναι μικρή, καθώς χρησιμοποιείται νοσοκομειακού επιπέδου εξαερισμός, τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες πτήσεις κάνουν πολλούς να αμφιβάλλουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πτήση από τη Ζάκυνθο προς Κάρντιφ τον περασμένο μήνα όταν μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 16 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ζητήθηκε και από τους 187 επιβάτες της πτήσης να αυτό-απομονωθούν .

Η Recaro, η οποία πούλησε περίπου 150 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις πέρσι, επλήγη και αυτή όπως ολόκληρος ο κλάδος από την πανδημία, παρά την υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα της στην αρχή της χρονιάς . Ο Χίλερ τόνισε ότι τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να πέσουν 60% μέσα στο χρόνο.

«Ακόμα και αν οι αεροπορικές δεν αγοράσουν νέα αεροσκάφη, ίσως αγοράσουν νέες θέσεις, πιο βολικές και καλύτερα προσαρμοσμένες στον Covid», τονίζει ο Χίλερ.

με πληροφορίες από Bloomberg

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More