Κινεζικές οι 9 από τις 10 καλύτερες μετοχές αεροπορικών εταιρειών
Photo Credits: Shutterstock

Κινεζικές οι 9 από τις 10 καλύτερες μετοχές αεροπορικών εταιρειών

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Την αντοχή τους απέναντι στην πανδημία του Covid-19 έδειξαν οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τους τελευταίους τρεις μήνες εννέα στις δέκα κορυφαίες μετοχές στον κλάδο των αεροπορικών είναι κινεζικές, ενώ όλες εκτός από μία (Air China Ltd.) έχουν διψήφια ποσοστά κερδών.

Η εταιρεία που «χαλάει» τη κινεζική δεκάδα είναι η InterGlobe Aviation Ltd., στην οποία ανήκει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας IndiGo. Η IndiGo βρίσκεται στην έκτη θέση παρουσιάζοντας άνοδο 14%.

Την κορυφαία απόδοση έχει η low-cost αεροπορική Spring Airlines Co., η μετοχή της οποίας ανέβηκε κατά 22%.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί από την πανδημία, καθώς οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πρωτοφανείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο διστακτικοί απέναντι στα ταξίδια.

Η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA) έχει ανακοινώσει ότι δεν περιμένει τα ταξίδια να ανακάμψουν πριν το 2024.

Προφανώς οι κινεζικές αεροπορικές δεν είχαν «ανοσία» απέναντι στην κρίση, αλλά κατάφεραν να ανακάμψουν πολύ ταχύτερα λόγω του μεγέθους της κινεζικής αγοράς και της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στο εσωτερικό της χώρας.

Στην αύξηση των μετοχών τους, συνέβαλε εν μέρη και η ισχυροποίηση του γουάν. Η εξέλιξη αυτή μειώνει το κόστος των αεροπορικών σε καύσιμα και δάνεια, ορισμένα εκ των οποίων έχουν εκδοθεί σε δολάρια.

Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας – Air China, China Southern Airlines Co. και China Eastern Airlines Corp. – αναμένεται να μην παρουσιάσουν κέρδη το δεύτερο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών. Κάθε μία από αυτές εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο απώλειες άνω των 8 δισεκατομμυρίων γουάν (1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Ωστόσο, η αισιοδοξία αυξάνεται. Η επιβατική κίνηση αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά στις αρχές Οκτωβρίου λόγω της αργίας για τον τον ετήσιο εορτασμό της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Επιπλέον, τα επίπεδα εσωτερικής εναέριας κυκλοφορίας το 2021 είναι πιθανό να σημειώσουν αύξηση 15% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με την China International Capital Corp.

με πληροφορίες από Bloomberg

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More