Για δυναμικό comeback ετοιμάζεται η Thomas Cook
Photo Credits: Shutterstock

Για δυναμικό comeback ετοιμάζεται η Thomas Cook

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

H επιστροφή της Thomas Cook φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών μόλις ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της εταιρείας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Η «νέα» εταιρεία θα είναι μόνο διαδικτυακή και δεν θα περιλαμβάνει τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της παλιάς εταιρείας.

Η κινεζική εταιρεία Fosun, η οποία εξαγόρασε τα σήματα της Thomas Cook, θα προσπαθήσει να αναβιώσει την παλαιότερη βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να είναι έτοιμη πριν ξεκινήσουν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021.

Η ακριβής ημερομηνία εξαρτάται από το πότε θα δοθεί η άδεια λειτουργίας στην Thomas Cook.

Τα χρέη της εταιρείας οδήγσαν στην κατάρρευση της εταιρείας μετά από 179 χρόνια λειτουργίας, «πυροδοτώντας» τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό κατοίκων σε καιρό ειρήνης. Περίπου 150 χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες αναγκάστηκαν να γυρίσουν εσπευσμένα από ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Fosun είχε ήδη μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία και τον προηγούμενο Νοέμβριο πλήρωσε 11 εκατομμύρια για τα σήματα, την ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς social media της Thomas Cook.

Μία πολύ περιορισμένη προς το παρόν εκδοχή της ιστοσελίδας της Thomas Cook λειτουργεί χωρίς όμως να προσφέρει πακέτα διακοπών.

Η εταιρεία πρέπει να λάβει άδεια από τη βρετανική Πολιτική Υπηρεσία Αερομεταφορών (Civil Aviation Authority) πριν ξεκινήσει και πάλι να οργανώνει ταξίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες η άδεια μπορεί να δοθεί στην εταιρεία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία κάνει προσπάθειες για να βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι τα Χριστούγεννα. Τότε ξεκινά ο προγραμματισμός για τις διακοπές του καλοκαιριού και όπως εκτιμάται πρόκειται να υπάρχει συσσωρευμένη ζήτηση λόγω των φετινών ακυρώσεων.

Το περιβάλλον, ωστόσο, στο οποίο θα προσπαθήσει να επιστρέψει η εταιρεία είναι πολύ αβέβαιο.

Η Hays Travel, η οποία αγόρασε τα περισσότερα κεντρικά καταστήματα της Thomas Cook και προσέλαβε μεγάλο μέρος του προσωπικού της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 900 απολύσεις.

Η Tui, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Thomas Cook πριν την κατάρρευσή της, έλαβε πακέτο στήριξης 1,2 δις. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης και τις προθέσεις της σχετικά με την εφαρμογή νέων ταξιδιωτικών περιορισμών.

με πληροφορίες από BBC

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More