Ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα Ελληνικά νησιά – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν
Photo Credits: Shutterstock

Ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα Ελληνικά νησιά – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή όλων – εκτός των απαραίτητων – ταξιδιών στα ελληνικά νησιά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτων σε όσους κάνουν διακοπές στα Ελληνικά νησιά, δήλωσε το υπουργείο.

Η αλλαγή της οδηγίας στο «πορτοκαλί επίπεδο» βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα και όσοι Ολλανδοί τουρίστες επιστρέφουν από τα Ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Η ταξιδιωτική οδηγία δεν αφορά την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν στο «κίτρινο επίπεδο» επικινδυνότητας, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται οι διακοπές, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

O χάρτης που εξέδωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.
O χάρτης που εξέδωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

To ινστιτούτο δημόσιας υγείας RIVM είχε ήδη προτείνει στους ειδικούς να εξετάσουν την κατάσταση στην Ελλάδα προτού αρχίσει η φθινοπωρινή σεζόν, καθώς πολλοί Ολλανδοί σκέφτονταν μία επίσκεψη στη χώρα μας, όπως αναφέρει η ολλανδική ιστοσελίδα DutchNews.nl

Στο μεταξύ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάζονται για να επεκτείνουν τη λίστα των ανθρώπων που δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από προορισμούς που βρίσκονται στο «πορτοκαλί επίπεδο».

Οσοι επιβάτες απλά αλλάζουν πτήσεις σε «πορτοκαλί» αεροδρόμια, οι εργαζόμενοι στα πλοία και όσοι έχουν «επείγοντες λόγους» να επισκεφθούν συγγενείς τους εξαιρούνται προς το παρόν, αλλά οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, τον στρατό και άλλοι επαγγελματίες, ίσως προστεθούν σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf.

με πληροφορίες από NL Times, DutchNews.nl

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More