ΔΟΕ: «οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό»
Photo Credits: Shutterstock

ΔΟΕ: «οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Κανονικά – «με η χωρίς κορωνοϊό» –  θα πραγματοποιηθούν του χρόνου οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020, που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τζον Κόατες.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορωνοϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου».

«Θα είναι οι Αγώνες που έχουν νικήσει τον COVID-19, το φως στο τέλος του τούνελ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κόατες και πρόσθεσε: «το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι», αναφερόμενος στον σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε τη βορειοανατολική Ιαπωνία το 2011.

Οπως είναι γνωστό, οι ιαπωνικές αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να αναβληθούν οι Αγώνες για δεύτερη φορά. Ωστόσο, τα σύνορα της Ιαπωνίας, παραμένουν επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό κλειστά για ξένους επισκέπτες, ενώ πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν για το αν η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μια σαφής πλειοψηφία των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή να ακυρωθούν λόγω του κορωνοϊού.

Ο Κόατες, επεσήμανε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση «δεν έχει παραιτηθεί καθόλου μετά την αναβολή, παρά την μνημειακή αποστολή της καθυστέρησης ενός έτους. Πριν από την COVID-19, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε ότι ήταν οι καλύτερα προετοιμασμένοι Αγώνες που έχουμε δει ποτέ. «Οι χώροι ήταν σχεδόν όλοι έτοιμοι, τώρα έχουν ολοκληρωθεί, το Ολυμπιακό Χωριό είναι καταπληκτικό, όλα είναι εντάξει».

Το ιστορικό της αναβολής των αγώνων

  • Στις 24 Μαρτίου 2020, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, η οποία κόστιζε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά, η ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντζο Άμπε, συμφώνησε στην αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021.
  • Στις 30 Μαρτίου 2020, ανακοινώνονται από τους διοργανωτές των αγώνων και την ΔΟΕ οι επίσημες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 2021, και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν αντίστοιχα από τις 24 Αυγούστου έως τι 5 Σεπτεμβρίου του 2021.
  • Στις 29 Απριλίου, ο Τζον Κόατες, επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού ΔΟΕ για το Τόκιο 2020 δήλωσε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν εξαρτώνται από την ανάπτυξη εμβολίου για τον COVID-19. Αυτή η δήλωση, στόχο είχε να κατευνάσει την παραφιλολογία που δημιουργήθηκε μετά από ακόμη μία δήλωση του Γιοσίμο Μόρι στην εφημερίδα Nikkon, στην οποία ανέφερε ότι αν η διασπορά του ιού δεν περιοριστεί, οι αγώνες θα πρέπει να ματαιωθούν.
  • Στις 20 Μαΐου, Ο Τώμας Μπάχ, πρόεδρος της ΔΟΕ, αναφέρει σε δηλώσεις του στο BBC πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 θα ακυρωθούν οριστικά, εάν δεν διεξαχθούν λόγω κορωνοϊού.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More