Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν τις πόρτες τους παρά την πανδημία

Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν τις πόρτες τους παρά την πανδημία

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουριστικός κλάδος, υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια. Από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία, καινούργια ξενοδοχεία από μεγάλα brands και μικρούς ιδιοκτήτες αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες μέσα στο φθινόπωρο.

«Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε πολλά ξενοδοχεία να ανοίγουν τις πόρτες τους», αναφέρει ο Λέο Σόρτσερ, ιδρυτής της εταιρείας πολυτελών ταξιδιών Inhabit the World. «Αυτά τα ξενοδοχεία δείχνουν το φως στο τέλος του τούνελ».

Στην Ευρώπη δύο μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Στο Λονδίνο τα The Mayfair Townhouse και The Mitre Hampton Court αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στο 2020, ενώ στη Μαδρίτη το Mandarin Oriental Ritz αναμένεται να κάνει ένα το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στις αρχές του 2021.

Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία αναμένεται, επίσης, να ανοίξουν τις πόρτες τους στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κένυα και τη Μαλαισία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να αναβάλουν τα εγκαίνια τους λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η «πληγωμένη» οικονομία δεν αποθάρρυνε τις επιχειρήσεις από το να προχωρήσουν με τα σχέδια τους.

View this post on Instagram

The iconic Hotel Ritz, Madrid is set to open in Summer 2020 as Mandarin Oriental Ritz, Madrid, following the most extensive restoration in its 110-year history. The restoration will significantly enhance the hotel’s facilities and services, while maintaining its unique character, encapsulated in the Belle Époque style of the original building. #MandarinOrientalRitz #MORitz #ImAfan El icónico Hotel Ritz, Madrid abrirá sus puertas como Mandarin Oriental Ritz, Madrid en el verano de 2020, tras experimentar la reforma más importante en sus 110 años de historia. La reforma supondrá una mejora significativa de las instalaciones y servicios del hotel, manteniendo a la vez su carácter único, propio del estilo Belle Époque del edificio original.

A post shared by Mandarin Oriental Ritz, Madrid (@mo_ritzmadrid) on

Το Mandarin Oriental Ritz αναμένεται να κάνει ένα το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στις αρχές του 2021/

Καθυστερήσεις, όχι ακυρώσεις

Το ξενοδοχείο River House at Odette’s στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι. Αντ’ αυτού θα ανοίξει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Ρον Γκοροντέσκι, διευθυντής του ξενοδοχείου, αναφέρει ότι το ξενοδοχείο βρισκόταν υπό κατασκευή όταν ξέσπασε η πανδημία, αναγκάζοντας την εταιρεία να διακόψει προσωρινά τις εργασίες.

«Καθυστερήσαμε μόνο μερικούς μήνες αλλά έχουμε υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές», αναφέρει. «Ειχαμε κανονίσει πάνω από 40 γάμους για φέτος, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν για του χρόνου, ενώ κάποιοι ακυρώθηκαν». Παρόλα αυτά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του Γκοροντέσκι να μην ανοίξει.

Το The Mayfair Townhouse στο Λονδίνο επίσης αναγκάστηκε να καθυστερήσει τα εγκαίνια του για μερικούς μήνες, ενώ το The Mitre Hampton Court θα ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Τα διάφορα στάδια κατασκευής του River House at Odette’s.

Σε γενικές γραμμές, η κατασκευή ενός ξενοδοχείου μπορεί να πάρει από 18 μήνες έως τρία χρόνια, σύμφωνα με τη διευθύντρια σύνταξης του Hotel News Now, Στεφάνι Ρίκα. «Μόλις ξεκινήσει η κατασκευή, το άνοιγμα είναι σίγουρο, οπότε όσα ξενοδοχεία ανοίγουν φέτος το φθινόπωρο είχαν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες».

Στο μέλλον, ωστόσο, όσα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πρώιμα στάδια κατασκευής θα υποστούν σοβαρές καθυστερήσεις, τονίζει η Ρίκα, ή οι εργασίες θα αναβληθούν για άγνωστη ημερομηνία. Ορισμένα πρότζεκτ θα εγκαταλειφθούν τελείως.

Μέχρι τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το Hotel News Now, 19 πρότζεκτ αναβλήθηκαν στις ΗΠΑ. «Δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, ορισμένοι ξενοδόχοι δεν θέλουν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα δανεισμού», αναφέρει η Ρίκα.

Η κατάσταση του κλάδου

Από τον Φεβρουάριο έχουν χαθεί πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο μόνo στις ΗΠΑ.

Η πληρότητα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Ζάκαρι Σίαρς, ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις μειωμένη κατά 95% σε σχέση με πέρσι.

«Ορισμένες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της ζημιάς που υπέστησαν», τονίζει ο Σίαρς.

Το 65% των ξενοδοχείων που λειτουργούν, καταγράφουν 50% πληρότητα στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με έρευνα της American Lodging and Hotel Industry.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο το 38% των Αμερικανών αναφέρει ότι είναι πιθανό να κάνουν διακοπές μέχρι το τέλος της χρονιάς. Υπό κανονικές συνθήκες, το 70% των Αμερικανών πηγαίνει διακοπές ετησίως.

Η ανάκαμψη

Μεγάλη μερίδα αναλυτών πιστεύει ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ανακάμψει, μη γνωρίζοντας όμως το πότε.

«Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει θεραπεία ενάντια στον κορωνοϊό, η οποία θα οδηγήσει στην ανάκαμψη του κλάδου», αναφέρει ο Σίαρς. «Το θέμα είναι το πότε. Στο ενδιάμεσο, τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να ανοίγουν».

Η Ρίκα και ο Σόρτσερ συμφωνούν. Ο Σίαρς πιστεύει ότι όσα ξενοδοχεία ανοίξουν τώρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από ότι συνήθως.

«Οι διοικήσεις αυτών των ξενοδοχείων παρατηρούν την εξέλιξη της πανδημίας και μπορούν να δουν πώς άλλα ξενοδοχεία χειρίστηκαν την κατάσταση», τονίζει. «Είναι σε πολύ καλή θέση για να πετύχουν».

με πληροφορίες από CNN Travel

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More