Home / No Borders / Σκύλος ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του 3 Σεπτεμβρίου 2020
Σκύλος ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του
Όλα τα σκυλιά βρίσκουν τελικά με κάποιο τρόπο τον δρόμο τους προς το σπίτι – μερικές φορές όμως ίσως χρειαστεί να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις για να φτάσουν εκεί. Αυτό συνέβη στη μικρή Pip, η οποία βρέθηκε στην Νότια Καρολίνα εν μέσω πανδημίας, και χρειάστηκε να ταξιδέψει 16.000 χλμ. για να επιστρέψει στο σπίτι της στην Αυστραλία.
Πως «χωρίστηκε» από την οικογένεια της
Καθώς τα σύνορα έκλειναν, η οικογένεια της Pip είχε λιγότερες από 48 ώρες να συσκευάσει όλα όσα βρίσκονταν μέσα στο γιοτ με το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο Hilton Head Island της Καλιφόρνια, για να επιστρέψει και πάλι στην Αυστραλία.
Λόγω όμως των αυστηρών κανόνων εισαγωγής κατοικίδιων ζώων που εφαρμόστηκαν στη χώρα τους, ο πιστός τους φίλος έπρεπε αναγκαστικά να μείνει πίσω.
Η Zoe, μητέρα της οικογένειας, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πραγματοποίησε ένα ταξίδι οκτώ ωρών, για να αφήσει το σκυλί στη φίλη της Lynn Williams, η οποία είχε ένα αγρόκτημα στο οποίο εξέτρεφε βίσονες στη Βόρεια Καλιφόρνια.
«Η Pip μετά το ιστιοφόρο, κατέληξε να ζει σε ένα αγρόκτημα με βίσονες», αναφέρει η Zoe.
Ομως η Whilliams δεν μπορούσε να κρατήσει την Pip στο αγρόκτημα, καθώς εκεί ζούσαν ήδη δύο σκυλιά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βρει κάποιον άλλο για να την προσέχει μέσω αγγελίας.
Η Ellen Steinberg, που ζει στο Χίλσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, ήταν ένα από τα τρία άτομα που απάντησαν στην αγγελία, και αυτή που «επέλεξε» η Pip για προσωρινό ιδιοκτήτη της.
Καθώς όμως η αγγελία δεν είχε εκτενείς λεπτομέρειες σε σχέση με το γιατί η οικογένεια άφησε πίσω της το σκυλί, αρχικά θεωρούσε ανεύθυνη την απόφαση και τη γενικότερη στάση της.
«Άκουσα ότι μια οικογένεια που ζούσε σε ένα καράβι εγκατέλειψε το σκυλί τους και επέστρεψε πίσω στην Αυστραλία και αμέσως μου δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με το ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι», αναφέρει η Steinberg.
«Όμως μόλις τους μίλησα, συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο. Απλώς απέκτησα λανθασμένη εντύπωση καθώς δεν γνώριζα όλες τις λεπτομέρειες», προσθέτει.
Ενώ η Steinberg φρόντιζε την Pip, η Zoe σηκώνονταν κάθε πρωί στις 4 για να προετοιμάσει όλα τα ατελείωτα γραφειοκρατικά που χρειάζονταν για την επιστροφή ενός σκύλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αυστραλία, διατηρώντας παράλληλα «επαφή» με την Pip μέσω βιντεοκλήσεων.
Πολύ σύντομα όμως, έγινε σαφές ότι θα ήταν αδύνατο για την οικογένεια να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του COVID-19. Η Pip θα έπρεπε να πραγματοποιήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής μόνη της.
H «οδύσσεια» της Pip
Μετά από πολλές – ατελέσφορες λόγο της αυστηροποίησης των μέτρων λόγω COVID-19 – προσπάθειες της οικογένειας, η Zoe ανακάλυψε πως θα μπορούσε να φέρει πίσω το σκυλί αν κατάφερναν να ταξιδέψουν εκεί μέσω της Νέας Ζηλανδίας και να βάλουν την Pip σε μία πτήση από το Λος Ατζελες στο Όκλαντ, κάνοντας κράτηση μέσω της εταιρείας μεταφοράς κατοικίδιων ζώων Jetpets.
Το δύκολο στην όλη προσπάθεια, ήταν το πως θα οδηγούνταν ο σκύλος από τη Βόρεια Καρολίνα στο Λος Άντζελες. Οι πτήσεις ακυρώνονταν συνεχώς, ενώ πολλοί αερομεταφορείς των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την αποστολή κατοικίδιων ζώων από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο – τους πιο ζεστούς μήνες για τα ζώα.
Η Zoe αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας κάποιον που να ταξιδεύει από την ανατολική προς τη δυτική ακτή.
H Melissa Young, εργαζόμενη στο ίδρυμα διάσωσης σκύλων The sparky, δέχθηκε να πετάξει συνοδεύοντας την Pip.
H Young πέταξε από το Γκρίνσμπορο στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας και στη συνέχεια από το Σαρλότ στο Λος Άντζελες, έχοντας το μικρό σκύλο κάτω από τη θέση της.
Στη συνέχεια, η Pip παραδόθηκε στην Jetpets, η οποία αφού τον κράτησε μία ημέρα κανονίζοντας όλα τα διαδικαστικά, τον έβαλε σε πτήση από το Λος Αντζελες προς το Ωκλαντ.
Η Pip έφτασε στο Ώκλαντ στις 23 Ιουλίου και μπήκε καραντίνα για μια νύχτα πριν πετάξει στη Μελβούρνη, όπου πέρασε άλλες 10 ημέρες καραντίνας, κάτι που είναι υποχρεωτικό για κάθε κατοικίδιο που φτάνει στην Αυστραλία από το εξωτερικό.
Είχε προγραμματιστεί να πετάξει στο Σίδνεϊ στις 3 Αυγούστου, όμως με το που έφτασε, η πολιτεία της Βικτώριας επέβαλε «lockdown» και τα σύνορα μεταξύ Βικτώριας και Νέας Νότιας Ουαλίας έκλεισαν.
Ο αδελφός της Zoe, Rob, ο οποίος ζει στη Μελβούρνη, συμφώνησε να κρατήσει την Pip για λίγες μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο σκύλος «έχασε» τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις που ακυρώθηκαν.
Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε η «οδύσσεια» της Pip για να καταφέρει να βρεθεί και πάλι σπίτι της, η Virgin Australia συμφώνησε να τη μεταφέρει με πτήση της και πάλι πίσω στο σπίτι.
Οταν έφτασε τελικά στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 11 Αυγούστου, πέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Αυστραλία, η οικογένεια της βρίσκονταν εκεί, με την επανένωση να είναι πραγματικά συγκινητική.
«Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ότι δεν θα μας θυμόταν μετά από τόσο καιρό», ανέφερε η Zoe.
«Τα παιδιά μου ανησυχούσαν τόσο πολύ που πήραν ένα χοτ ντογκ και το έτριψαν στα χέρια τους. Και τότε αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος βγήκε έξω από το υπόστεγο, περπατώντας… Όταν άκουσε τις φωνές μας, ήρθε στα χέρια μας. Ήταν εκπληκτικό να την έχουμε πίσω μετά από τόσο καιρό», κατέληξε.
με πληροφορίες από CNN