Σκύλος ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του
Photo Credits: noplans.justoptions/Instagram

Σκύλος ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Όλα τα σκυλιά βρίσκουν τελικά με κάποιο τρόπο τον δρόμο τους προς το σπίτι – μερικές φορές όμως ίσως χρειαστεί να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις για να φτάσουν εκεί. Αυτό συνέβη στη μικρή Pip, η οποία βρέθηκε στην Νότια Καρολίνα εν μέσω πανδημίας, και χρειάστηκε να ταξιδέψει 16.000 χλμ. για να επιστρέψει στο σπίτι της στην Αυστραλία.

Πως «χωρίστηκε» από την οικογένεια της

Καθώς τα σύνορα έκλειναν, η οικογένεια της Pip είχε λιγότερες από 48 ώρες να συσκευάσει όλα όσα βρίσκονταν μέσα στο γιοτ με το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο Hilton Head Island της Καλιφόρνια, για να επιστρέψει και πάλι στην Αυστραλία.

Λόγω όμως των αυστηρών κανόνων εισαγωγής κατοικίδιων ζώων που εφαρμόστηκαν στη χώρα τους, ο πιστός τους φίλος έπρεπε αναγκαστικά να μείνει πίσω.

Η Zoe, μητέρα της οικογένειας, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πραγματοποίησε ένα ταξίδι οκτώ ωρών, για να αφήσει το σκυλί στη φίλη της Lynn Williams, η οποία είχε ένα αγρόκτημα στο οποίο εξέτρεφε βίσονες στη Βόρεια Καλιφόρνια.

«Η Pip μετά το ιστιοφόρο, κατέληξε να ζει σε ένα αγρόκτημα με βίσονες», αναφέρει η Zoe.

Ομως η Whilliams δεν μπορούσε να κρατήσει την Pip στο αγρόκτημα, καθώς εκεί ζούσαν ήδη δύο σκυλιά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βρει κάποιον άλλο για να την προσέχει μέσω αγγελίας.

Η Ellen Steinberg, που ζει στο Χίλσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, ήταν ένα από τα τρία άτομα που απάντησαν στην αγγελία, και αυτή που «επέλεξε» η Pip για προσωρινό ιδιοκτήτη της.

Καθώς όμως η αγγελία δεν είχε εκτενείς λεπτομέρειες σε σχέση με το γιατί η οικογένεια άφησε πίσω της το σκυλί, αρχικά θεωρούσε ανεύθυνη την απόφαση και τη γενικότερη στάση της.

«Άκουσα ότι μια οικογένεια που ζούσε σε ένα καράβι εγκατέλειψε το σκυλί τους και επέστρεψε πίσω στην Αυστραλία και αμέσως μου δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με το ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι», αναφέρει η Steinberg.

«Όμως μόλις τους μίλησα, συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο. Απλώς απέκτησα λανθασμένη εντύπωση καθώς δεν γνώριζα όλες τις λεπτομέρειες», προσθέτει.

Ενώ η Steinberg φρόντιζε την Pip, η Zoe σηκώνονταν κάθε πρωί στις 4 για να προετοιμάσει όλα τα ατελείωτα γραφειοκρατικά που χρειάζονταν για την επιστροφή ενός σκύλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αυστραλία, διατηρώντας παράλληλα «επαφή» με την Pip μέσω βιντεοκλήσεων.

Πολύ σύντομα όμως, έγινε σαφές ότι θα ήταν αδύνατο για την οικογένεια να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του COVID-19. Η Pip θα έπρεπε να πραγματοποιήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής μόνη της.

H «οδύσσεια» της Pip

Μετά από πολλές – ατελέσφορες λόγο της αυστηροποίησης των μέτρων λόγω COVID-19 – προσπάθειες της οικογένειας, η Zoe ανακάλυψε πως θα μπορούσε να φέρει πίσω το σκυλί αν κατάφερναν να ταξιδέψουν εκεί μέσω της Νέας Ζηλανδίας και να βάλουν την Pip σε μία πτήση από το Λος Ατζελες στο Όκλαντ, κάνοντας κράτηση μέσω της εταιρείας μεταφοράς κατοικίδιων ζώων Jetpets.

Το δύκολο στην όλη προσπάθεια,  ήταν το πως θα οδηγούνταν ο σκύλος από τη Βόρεια Καρολίνα στο Λος Άντζελες. Οι πτήσεις ακυρώνονταν συνεχώς, ενώ πολλοί αερομεταφορείς των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την αποστολή κατοικίδιων ζώων από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο – τους πιο ζεστούς μήνες για τα ζώα.

Η Zoe αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας κάποιον που να ταξιδεύει από την ανατολική προς τη δυτική ακτή.

H Melissa Young, εργαζόμενη στο ίδρυμα διάσωσης σκύλων The sparky, δέχθηκε να πετάξει συνοδεύοντας την Pip.

View this post on Instagram

Sailors, travelers (!) and friends in the USA – can you help me find a domestic travel buddy for Pipsqueak? As many of you know, our mini Weiner dog Pip has been a Covid refugee in North Carolina for the last 3 months, being looked after by an amazing foster-mum in Hillsborough, NC but we need to get her home to Australia! Yesterday Pip was finally granted something no human being on earth could currently acquire – an import permit to Australia! And we’ve found her a flight from LA to Melbourne, Australia, via New Zealand BUT we need to get her from the East Coast USA to the West and into LA on the 20th July (or the day before). Flying her cargo is possible but stressful, not direct and can get cancelled if it’s too hot that day! So I am looking for someone who might be flying out of North Carolina or others like Richmond, DC, Philly or Atlanta on the 20th July and would agree to take her in cabin. She is packed and just about ready to go! Having visited over 20 countries already and crossed the Atlantic with us for 24 days at sea this flight should be a piece of cake for her! Will you share this post with anyone who still flies across the USA in this crazy new world we now all live in? Thank you 🙏 #bringpiphome #covidrefugee #helppip #doxie #doxiesofinstagram #sausagedog #travellingdog #australiabound #dachshund #dachshundsofinstagram #covidtravel #headingeast #homewardbound

A post shared by No Plans Just Options (@noplans.justoptions) on

H Young πέταξε από το Γκρίνσμπορο στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας και στη συνέχεια από το Σαρλότ στο Λος Άντζελες, έχοντας το μικρό σκύλο κάτω από τη θέση της.

Στη συνέχεια, η Pip παραδόθηκε στην Jetpets, η οποία αφού τον κράτησε μία ημέρα κανονίζοντας όλα τα διαδικαστικά, τον έβαλε σε πτήση από το Λος Αντζελες προς το Ωκλαντ.

Η Pip έφτασε στο Ώκλαντ στις 23 Ιουλίου και μπήκε καραντίνα για μια νύχτα πριν πετάξει στη Μελβούρνη, όπου πέρασε άλλες 10 ημέρες καραντίνας, κάτι που είναι υποχρεωτικό για κάθε κατοικίδιο που φτάνει στην Αυστραλία από το εξωτερικό.

Είχε προγραμματιστεί να πετάξει στο Σίδνεϊ στις 3 Αυγούστου, όμως με το που έφτασε, η πολιτεία της Βικτώριας επέβαλε «lockdown» και τα σύνορα μεταξύ Βικτώριας και Νέας Νότιας Ουαλίας έκλεισαν.

Ο αδελφός της Zoe, Rob, ο οποίος ζει στη Μελβούρνη, συμφώνησε να κρατήσει την Pip για λίγες μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο σκύλος «έχασε» τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις που ακυρώθηκαν.

Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε η «οδύσσεια» της Pip για να καταφέρει να βρεθεί και πάλι σπίτι της, η Virgin Australia συμφώνησε να τη μεταφέρει με πτήση της και πάλι πίσω στο σπίτι.

Οταν έφτασε τελικά στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 11 Αυγούστου, πέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Αυστραλία, η οικογένεια της βρίσκονταν εκεί, με την επανένωση να είναι πραγματικά συγκινητική.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ότι δεν θα μας θυμόταν μετά από τόσο καιρό», ανέφερε η Zoe.

«Τα παιδιά μου ανησυχούσαν τόσο πολύ που πήραν ένα χοτ ντογκ και το έτριψαν στα χέρια τους. Και τότε αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος βγήκε έξω από το υπόστεγο, περπατώντας… Όταν άκουσε τις φωνές μας, ήρθε στα χέρια μας. Ήταν εκπληκτικό να την έχουμε πίσω μετά από τόσο καιρό», κατέληξε.

με πληροφορίες από CNN

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More