Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θα μπει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας
Photo Credits: Shutterstock

Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θα μπει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θα μπει στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας PC Agency, Πολ Τσαρλς στην Daily Mail.

Ο Τσαρλς χαρακτηρίζει τη χθεσινή απόφαση της Σκοτίας να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα, ως «υπερβολική».

Τονίζει ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι «σταθερή» και ότι τα κρούσματα είναι σε παρόμοιο επίπεδο με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα της καραντίνας, γνωστή ως «κόκκινη λίστα», με βάση κάποια ομαδικά κρούσματα ταξιδιωτών που συνδέονται με διακοπές στη χώρα μας.

Το όριο βάσει του οποίου η βρετανική κυβέρνηση επιβάλλει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς είναι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 14,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, επίπεδο παρόμοιο με αυτό της Βρετανίας. Η Πορτογαλία, που όπως όλα δείχνουν θα προστεθεί στην «κόκκινη» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης έφτασε τα 22,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας πρόκειται να ανακοινωθούν το βράδυ της Πέμπτης και οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Γράφημα της Daily Mail.
© Daily Mail

Υπενθυμίζεται ότι η Tui ακύρωσε τα πακέτα διακοπών της στον Λαγανά Ζακύνθου, καθώς πολλοί από τους επιβάτες δεν τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ακολούθησε τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων, τα οποία σχετίζονται με πτήσεις στο νησί της Ζακύνθου.

Ο Αντριου Φλίνθταμ, υπεύθυνος της Tui σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, δήλωσε ότι όσοι έχουν κάνει κράτηση για το Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα αποζημιωθούν για την ακύρωση, καθώς και ότι τα ταξίδια σε όλα τα άλλα τουριστικά θέρετρα της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

«Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους, οι οποίοι παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες παρέες φίλων. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι το κύριο μέλημα μας και τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι ορισμένοι πελάτες δεν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ασφάλειας που επιβάλει η πανδημία», ανέφερε.

«Ετσι, ακυρώσαμε τα ταξίδια για το συγκεκριμένο προορισμό, καθώς πρέπει εμείς να κάνουμε όλα όσα χρειάζεται για να προστατεύσουμε αυτούς αλλά και τους γύρω τους », πρόσθεσε.

με πληροφορίες από Daily Mail

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More