Ζάκυνθος: η Tui ακυρώνει τα πακέτα διακοπών της στον Λαγανά
Photo Credits: Shutterstock

Ζάκυνθος: η Tui ακυρώνει τα πακέτα διακοπών της στον Λαγανά

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η ταξιδιωτική εταιρεία Tui ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τετάρτη, δεν θα προσφέρει ταξιδιωτικές διαδρομές στο Λαγανά Ζακύνθου, καθώς πολλοί από τους επιβάτες που επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο προορισμό δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του COVID-19.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά από έξι περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό, που σχετίζονται με πτήσεις στο νησί της Ζακύνθου.

Παράλληλα, 200 άτομα χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα, μετά τα 16 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήση της Tui από τη Ζάκυνθο στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ. Πολλοί επιβάτες της πτήσης άφησαν αιχμές για την ελλιπή τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους όσους βρίσκονταν στην πτήση.

Ο Αντριου Φλίνθταμ, διευθύνων σύμβουλος της Tui σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, δήλωσε ότι όσοι έχουν κάνει κράτηση για το Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα αποζημιωθούν για την ακύρωση, καθώς και ότι τα ταξίδια σε όλα τα άλλα τουριστικά θέρετρα της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

«Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους, οι οποίοι παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες παρέες φίλων. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι το κύριο μέλημα μας και τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι ορισμένοι πελάτες δεν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ασφάλειας που επιβάλει η πανδημία», ανέφερε.

«Ετσι, ακυρώσαμε τα ταξίδια για το συγκεκριμένο προορισμό, καθώς πρέπει εμείς να κάνουμε όλα όσα χρειάζεται για να προστατεύσουμε αυτούς αλλά και τους γύρω τους », πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Βόγκαν Γκέτινγκ τόνισε ότι υπήρξαν τουλάχιστον 30 περιπτώσεις μολύνσεων που σχετίζονται με ταξίδια στη Ζάκυνθο την προηγούμενη εβδομάδα – συμπεριλαμβανομένων και δύο πτήσεων που προσγειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Γκέτινγκ κάλεσε τη Βρετανική κυβέρνηση να παρευρεθεί στη συνάντηση με τα υπόλοιπα κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα συζητηθεί η αφαίρεση της Ελλάδας από τη «λευκή λίστα» της Βρετανίας.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης, τόνισε ότι η Ελλάδα είχε συνολικά χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης από το Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε στοχοθετημένα μέτρα τα οποία ήταν επιτυχημένα στην αντιμετώπιση ιών στο παρελθόν, όπως η μείωση του αριθμού πελατών σε μπαρ και εστιατόρια.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ασφαλές στην Ελλάδα», δήλωσε στο ραδιώφονο του BBC.

Ωστόσο, τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό για τους επισκέπτες να «έχουν κάποια αυτοσυγκράτηση» και να καταλάβουν ότι ο τουρισμός είναι διαφορετικός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

με πληροφορίες από BBC

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More