Σκοτία: σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα
Photo Credits: Shutterstock

Σκοτία: σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Σε καραντίνα θα μπουν όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Σκοτία από διακοπές στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος, όσοι φθάνουν στη Σκοτία από την Ελλάδα θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Οι αρχές της Σκοτίας αναφέρουν ότι παρατήρησαν «σημαντική άνοδο» στα κρούσματα κορωνοϊού από ανθρώπους που επέστρεφαν από διακοπές σε ελληνικά νησιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο «ταξιδιωτικός διάδρομος» μεταξύ των δύο χωρών.

«Εχει παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που προέρχονται από την Ελλάδα», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός της τοπικής κυβέρνησης, Τζον Σουίνι.

«Κρίνουμε, με βάση τα δεδομένα που έχουμε, ότι είναι αναγκαίο να εφαρμόσουμε το μέτρο της καραντίνας για να προστατεύσουμε τη διασπορά του ιού, ως απόρροια των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας», τόνισε.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι περιορισμοί αφορούν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο συγκεκριμένα νησιά, επισήμανε ότι «η συνολική διαδικασία του ταξιδιού» μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα εισαγόμενα κρούσματα που προέρχονται από τα Ελληνικά νησιά», ανέφερε ο γιατρός και κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχους της Σκοτίας, Γκρέγκορ Σμίθ.

Χ. Θεοχάρης: Λίγο αυστηρά τα μέτρα

«Λίγο αυστηρά» χαρακτήρισε τα μέτρα ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Τόνισε ότι η Σκοτία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της, επισημαίνοντας όμως ότι η Ελλάδα βρίσκεται «πολύ κάτω» από τα 20 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους, που είναι το όριο που χρησιμοποιούν τα βρετανικά κράτη για να καθορίσουν αν θα λάβουν μέτρα ή όχι.

«Εφαρμόζουμε ορισμένα πρωτόκολλα και μέτρα σε συνολικό επίπεδο και παίρνουμε πιο συγκεκριμένα μέτρα όπου χρειάζεται», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Τόνισε ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί από τους πέμπτους περισσότερους ελέγχους στην Ευρώπη.

«Αισθανόμαστε ότι έχουμε λάβει κάθε πιθανή προφύλαξη», επισήμανε.

Σε καραντίνα ολόκληρη πτήση από Ζάκυνθο προς Ουαλία, στα 16 τα κρούσματα

Την ίδια στιγμή όσοι Ουαλοί επιστέφουν από τη Ζάκυνθο θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Οπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πτήση τσάρτερ του ταξιδιωτικού οργανισμού Tui από τη Ζάκυνθο για το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου έχουν ήδη εντοπιστεί 16 κρούσματα Covid-19 από τρεις διαφορετικές παρέες στην πτήση.

Ολοι οι 187 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος έχουν μπει πλέον σε καραντίνα, σύμφωνα με την Ουαλική Αρχή Υγείας, και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

με πληροφορίες από BBC

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More