Μύκονος: λουκέτο σε «Nammos» και «Scorpios» – Απολύμανση των χώρων και ιχνηλάτηση των επαφών
Photo Credits: Shutterstock

Μύκονος: λουκέτο σε «Nammos» και «Scorpios» – Απολύμανση των χώρων και ιχνηλάτηση των επαφών

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Την απόφαση να βάλει «λουκέτο» στα δημοφιλή beach bar της Μυκόνου «Nammos» και «Scorpios» – λόγω κρουσμάτων COVID-19 που εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους τους – έλαβε και ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα δύο καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες, έχοντας μάλιστα επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Τα κλιμάκια υπέβαλλαν το Σαββατοκύριακο σε τεστ ανίχνευσης το σύνολο του προσωπικού και των δύο καταστημάτων, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν τελικά το βράδυ της Τρίτης, σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα μετά την πραγματοποίηση τους.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σε 13, καθώς οι έλεγχοι αποκάλυψαν 11 θετικά κρούσματα στο «Nammos» και δύο στο «Scorpios», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Iefimerida.

Ετσι, με απόφαση που αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια – και είχε την προσωπική «σφραγίδα» του κ. Παπαγεωργίου – η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε την αναστολή λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η οποία ισχύει από χθες Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:00, έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00.

«Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες «Nammos» στην παραλία Ψαρού και «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», αναφέρει το κείμενο της απόφασης.

Ολόκληρη η επίσημη απόφαση της Γενικής Γραμματείας πολιτικής Προστασίας βρίσκεται εδώ. 

Οι επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές μέχρι και την Παρασκευή, ενώ η επαναλειτουργία τους θα επανεξεταστεί από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19, και θα εξαρτηθεί  από τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Φόβος για διασπορά του ιού

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η ιδιαίτερα κρίσιμη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού στην τοπική κοινότητα της Μυκόνου.

Η αναστάτωση στο νησί των Κυκλάδων είναι μεγάλη, αφού μετά τα οκτώ κρούσματα σε εργαζομένους του Alemagou πριν από περίπου ένα μήνα, τα 13 αυτά νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα δημοφιλή beach bar «Nammos» και «Scorpios» προκαλούν και πάλι έντονη ανησυχία για μία ενδεχόμενη διασπορά του COVID-19 στο νησί.

Την ανησυχία ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το γεγονός ότι – σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πρώτο Θέμα – 100 υπάλληλοι του «Nammos» έπαψαν να εργάζονται στο beach bar πριν από λίγες ημέρες, ενώ άγνωστο παραμένει το πόσοι από αυτούς έχουν παραμείνει στο νησί ή έχουν ήδη αποχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα πρέπει όλοι τους να κάνουν το τεστ ανίχνευσης ή να παραμείνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More