Λας Βέγκας: η MGM Resorts απολύει 18.000 εργαζόμενους

Λας Βέγκας: η MGM Resorts απολύει 18.000 εργαζόμενους

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η MGM Resorts International ανακοίνωσε την απόλυση 18.000 υπαλλήλων, εξαιτίας του αντικτύπου που έχει επιφέρει στην τουριστική κίνηση της πόλης η πανδημία του COVID-19.

Οι απολύσεις έρχονται σχεδόν τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των τουριστικών θέρετρων του Λας Βέγκας, από το προσωρινό κλείσιμο που επιβλήθηκε λόγω του φόβου διάδοσης του κορωνοϊού. Oλες οι επιχειρήσεις της MGM στην πόλη έχουν ανοίξει ξανά, με εξαίρεση το Park MGM.

Ωστόσο, η πανδημία φαίνεται ότι δημιούργησε ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές, με την εταιρεία να αναγκάζεται να απολύσει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού που διέθετε πριν από τις νέες υγειονομικές συνθήκες.

«Τίποτα δεν με πονάει περισσότερο από το να μεταδίδω νέα όπως αυτό», έγραψε σε επιστολή του προς το προσωπικό ο Μπίλ Χορνμπάκλ, διευθύνων σύμβουλος της MGM Resorts.

«Η καρδιά αυτής της εταιρείας είναι οι υπάλληλοί μας και οι παγκοσμίου κλάσης υπηρεσίες που παρέχετε», πρόσθεσε.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ανακοίνωση της εταιρείας έκανε λόγο για ζημιές ύψους ενός δισεκατομμυρίου στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 371 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η MGM Resorts σκοπεύει να κρατήσει τους απολυμένους υπαλλήλους στη λίστα ανάκλησης και να τους επαναφέρει όταν η ζήτηση αυξηθεί.

Οσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν μέχρι το τέλος του 2021 θα διατηρήσουν την τρέχουσα «ιεραρχία» τους στην εταιρεία και θα ανακτήσουν πλήρως τις παροχές που είχαν. Οι παροχές υγειονομικές περίθαλψης θα διαρκέσουν για όλους τους απολυμένους υπαλλήλους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Ενώ το άμεσο μέλλον παραμένει αβέβαιο, πιστεύω πραγματικά ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνιμες», τόνισε ο Χορνμπάκλ.

«Οι βασικές αρχές της βιομηχανίας μας, της εταιρείας και της κοινότητας μας δεν θα αλλάξουν. Συναυλίες, σπορ και εκπληκτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες παραμένουν στον “ορίζοντα” μας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, πολλές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Λας Βέγκας δεν έχουν ακόμη επιστρέψει μετά την πανδημία. Ο Ιούνιος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας χωρίς συμβάσεις στην πόλη, ενώ οι αναλυτές της «βιομηχανίας» αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να παρέλθουν έως και 12 μήνες πριν οι διοργανωτές εκδηλώσεων είναι αρκετά σίγουροι για να φιλοξενήσουν κάποιο σημαντικό γεγονός στην πόλη.

Φωτογραφία από το Las Vegas
Πολλές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Λας Βέγκας δεν έχουν ακόμη επιστρέψει μετά την πανδημία. © Shutterstock

Δεν θέλω να προβλέψω το 2020 γιατί δεν πιστεύω ότι έχω αρκετά δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο εμβόλιο η τον COVID-19.», δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ο Ρομπ Γκόλντστειν, πρόεδρος του Las Vegas Sands Corporation.

«Όμως δεν θα ήμουν ειλικρινής αν δεν σας έλεγα ότι το Λας Βέγκας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ίσως το Λας Βέγκας χρειάζεται περισσότερα από κουλοχέρηδες και τραπέζια πόκερ για να συνεχίσει να λειτουργεί ως τουριστικό θέρετρο με επίπεδα αποδόσεων παρόμοια με αυτά προ – κορωνοϊού, τονίζει χαρακτηριστικά ο  Κάμερον Σπέρανς, αρθρογράφος του Skift.

με πληροφορίες από Skift

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More