Πτήση της Tui «γεμάτη με “Covidiots”» από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ – 16 κρούσματα
Photo Credits: Shutterstock

Πτήση της Tui «γεμάτη με “Covidiots”» από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ – 16 κρούσματα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Σε υποχρεωτική καραντίνα θα μπουν οι 193 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Tui που πραγματοποίησε την πτήση 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ την Τρίτη 25 Αυγούστου, καθώς 16 επιβαίνοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνoϊό.

Tα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όμως το υπουργείο Υγείας της Ουαλίας ζήτησε από όλους τους επιβαίνοντες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι όσοι επιβάτες της πτήσης εμφανίσουν συμπτώματα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε τεστ ανίχνευσης του COVID-19.

Η Στέφανι Γουίτφιλντ, μία εκ των επιβατών της πτήσης που βρίσκονταν στο αεροσκάφος με τον σύντροφό της, άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την ελλιπή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την αεροπορική εταιρεία.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο άνθρωπος δίπλα μου είχε τη μάσκα του γύρω από το λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν τον επέπληξε, αλλά του προσέφεραν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέρος του πληρώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση της στο BBC.

«Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανιόντουσαν πάνω κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν με άλλους επιβαίνοντες. Μόλις η πτήση προσγειώθηκε, το πλήθος έβγαλε αμέσως τις μάσκες του. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές “Covidiots” και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», πρόσθεσε.

Η Γουίτφιλντ ανέφερε παράλληλα ότι αυτή και ο σύντροφος της είχαν αποφασίσει από μόνοι τους να παραμείνουν σε καραντίνα οικειοθελώς, ενώ αυτή τη στιγμή περιμένουν τα αποτελέσματα του τεστ ανίχνευσης που έκαναν – καθώς έχουν εμφανίσει κάποια από τα συμπτώματα του ιού.

Ο Tui υποστήριξε ότι όλοι οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα – συμπεριλαμβανομένης και τη χρήσης μάσκας προσώπου –  καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Η ταξιδιωτική εταιρεία πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη της διαθέτουν «υπερσύγχρονο, νοσοκομειακού τύπου σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα», ενώ καθαρίζονται σε βάθος μετά από κάθε πτήση και απολυμαίνονται πλήρως τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 ώρες.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Tui.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο με ταξιδιώτες από τη Ζάκυνθο που επιστρέφουν στη Μεγάλη Βρετανία και ανιχνεύονται θετικοί στον κορωνοϊό. Πριν από μία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι 11 άτομα από μία ομάδα εφήβων που επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο στην πόλη Πλίμουθ της Νότιας Αγγλίας διαγνώσθηκαν θετικοί σε τεστ ανίχνευσης του COVID-19.

με πληροφορίες από BBC

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More