Τουλάχιστον 14 νεκροί από τoν τυφώνα «Λόρα» σε Τέξας και Λουϊζιάνα
Photo Credits: Shutterstock

Τουλάχιστον 14 νεκροί από τoν τυφώνα «Λόρα» σε Τέξας και Λουϊζιάνα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα «Λόρα» στις πολιτείες Λουιζιάνα και Τέξας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Εντγουαρντς επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λουζιάνα, οι μισοί από τους οποίους πέθαναν από το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από φορητές γεννήτριες τις οποίες χρησιμοποίησαν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Αλλοι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας άνδρας πνίγηκε ενώ βρισκόταν στη βάρκα του.

Τουλάχιστον 464.813 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό στη Λουιζιάνα χθες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.


Στο Τέξας τρεις από τους τέσσερις νεκρούς, έχασαν τη ζωή τους επίσης από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα θύματα ήταν άστεγοι που αναζήτησαν καταφύγιο σε αίθουσα μπιλιάρδου μέσα στην οποία μετέφεραν μία γεννήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Beaumont Enterprise.

Tα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο ανατολικό Τέξας, προσθέτοντας όμως ότι ο θάνατός του δεν συνδέεται άμεσα με τον τυφώνα Λόρα. Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό του στο Χέμφιλ.

Ο τυφώνας «Λόρα» χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους χειρότερους που έχουν χτυπήσει τις ΗΠΑ. Τη στιγμή που χτύπησε ο τυφώνας 1,5 εκατομμύριο πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τις καταστροφές που προκάλεσαν ο τυφώνας, προκαλώντας καταστροφές σε κτίρια και οχήματα που βρέθηκαν στο διάβα του.

Στην περιοχή Lake Charles, οι άνεμοι «ξεκόλλησαν» τα παράθυρα ψηλών κτιρίων κατέστρεψαν μία αερογέφυρα, αναποδογύρισαν τροχόσπιτα και έριξαν τις κολώνες του ρεύματος.

Το σφύριγμα του αέρα «μπλέχτηκε» με τους συναγερμούς των αυτοκινήτων και των σπιτιών και ξερίζωσαν τα δέντρα από το έδαφος.

Ο τυφώνας «Λόρα» είχε περάσει την προηγούμενη Κυριακή από την Αϊτή, όπου προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More