Τα μαθήματα στο Χόγκγουαρτς φέτος θα γίνουν ψηφιακά…
Photo Credits: Shutterstock

Τα μαθήματα στο Χόγκγουαρτς φέτος θα γίνουν ψηφιακά…

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι μόνοι μαθητές που ανυπομονούσαν να έρθει ο Σεπτέμβριος πρέπει να ήταν οι μαθητές του Χόγκγουαρτς.

Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ και του κόσμου που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συγκεντρώνονται παραδοσιακά κάθε 1η Σεπτεμβρίου στον σταθμό King’s Cross Station στο Λονδίνο, σηκώνοντας τα ραβδιά τους ακριβώς στις 11 το πρωί – τη στιγμή δηλαδή που αναχωρεί από τον σταθμό το Χόγκγουαρτς Εξπρες.

Φέτος για πρώτη φορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι fans θα γιορτάσουν την αναχώρηση του Χόγκγουαρτς Εξπρές από την αποβάθρα Εννέα και Τρία Τέταρτα με ένα διαδικτυακό event από την ιστοσελίδα WizardingWorld.com.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο live-streaming του event, στο οποίο θα πάρουν μέρος και πολλοί καλεσμένοι, ενώ θα μπορούν μέσω τεχνολογίας virtual reality να μεταφερθούν στον σταθμό King’s Cross και να «επιβιβαστούν» στο Χόγκγουαρτς Εξπρές.

Η αποβάθρα Εννέα και Τρία-Τέταρτα, στο πάρκο της Universal Studios στο Ορλάντο.
Η αποβάθρα Εννέα και Τρία-Τέταρτα, στο πάρκο της Universal Studios στο Ορλάντο. © Shutterstock

Το γραφιστικό δίδυμο MinaLima, που έχει δουλέψει και στις οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ, αλλά και στη νέα σειρά ταινιών «Fantastic Beasts», σχεδίασαν ένα μια αφίσα για να γιορτάσουν το event.

Το livestream, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12:30 μ.μ. και θα κρατήσει μέχρι τις 1.30 μ.μ., θα περιλαμβάνει παιχνίδια γνώσεων και guest εμφανίσεις από τους αδερφούς Φέλπς, οι οποίοι υποδύονται τους Φρεντ και Τζορτζ Γουίσλεϊ στις ταινίες, αλλά και τον Τζέισον Αϊσακς, ο οποίος υποδύεται τον Λούσιους Μάλφοι, ενώ και το καστ του θεατρικού «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» θα εμφανιστεί πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση των fans.

Λάτρεις του Χάρι Πότερ ποζάρουν στην αποβάθρα Εννέα και Τρία-Τετάρτα στο πάρκο της Universal Studio στο Ορλαντο.
Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ και κόσμου που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συγκεντρώνονται παραδοσιακά κάθε 1η Σεπτεμβρίου στον σταθμό King’s Cross Station στο Λονδίνο και σηκώνουν τα ραβδιά τους ακριβώς στις 11 το πρωί – τη στιγμή δηλαδή που αναχωρεί από τον σταθμό το Χόγκγουαρτς Εξπρες. © Shutterstock

Η λίστα των εκπλήξεων ωστόσο δεν σταματά εκεί.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο χορογράφος Πολ Χάρις, ο οποίος κρύβεται πίσω από τις φαντασμαγορικές σκηνές ραβδομαχιών των ταινιών. Ο Χάρις θα μιλήσει για τις χορογραφίες των ταινιών, ενώ θα παραδώσει και μαθήματα στην τέχνη της ραβδομαχίας (wand combat).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ξεφύγουν από τον κόσμο των μαγκλ, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο οπτικό ταξίδι το οποίο περιέχει όλους τους μοναδικούς ήχους του κόσμου του Χάρι Πότερ, ενώ η ορχήστρα CineConcepts θα παίξει επιλεγμένα κομμάτια από το soundtrack των οκτώ ταινιών σε μία ειδική… οικιακή εκδοχή.

Τέλος, οι συντελεστές των ταινιών θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο που ξεκίνησε τα πάντα: «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετέχω στην πρώτη ψηφιακή εκδήλωση Back To Hogwarts. Το 2020 είναι μία περίεργη χρονιά και είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουμε ασφαλείς, όπως το να μείνουμε σπίτι», αναφέρει ο Τζέιμς Φέλπς. «Ελπίζω οι fans να συμμετέχουν στην ψηφιακή εκδήλωση και να περάσουν καλά».

«Τα μέλη του Wizarding World είναι τα καλύτερα και η ευκαιρία που μου δίνεται να μοιραστώ αυτή την ξεχωριστή μέρα με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι μοναδική», λέει ο Ολιβερ Φέλπς. «Ανυπομονώ για το event και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε από τον καναπέ μας».

Οι πρόσφατες ψηφιακές πρωτοβουλίες του Wizarding World Digital ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες, όπως το Harry Potter at Home, μία πλατφόρμα που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν και πάλι τον κόσμο του Χάρι Πότερ, μέσα από βίντεο και διάφορες interactive εφαρμογές. Επτά εκατομμύρια επισκέφθηκαν την πλατφόρμα μέσα στην καραντίνα.

*Το πρώτο ψηφιακό event Back to Hogwarts θα γίνει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μ.μ. στην ιστοσελίδα WizardingWorld.com.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More