19.000 απολύσεις εργαζομένων προανήγγειλε για τον Οκτώβριο η American Airlines
Photo Credits: Shutterstock

19.000 απολύσεις εργαζομένων προανήγγειλε για τον Οκτώβριο η American Airlines

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η κατακόρυφη πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης εξαιτίας του COVID-19, έχει αναγκάσει πολλές αεροπορικές εταιρίες να προβούν σε απολύσεις προσωπικού. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται πλέον και η American Airlines.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, δήλωσε ότι θα μειώσει κατά 19.000 τους εργαζόμενους της τον Οκτώβριο, όταν θα τελειώσει το κυβερνητικό πακέτο μισθολογικής στήριξης στις αεροπορικές εταιρίες, που επεκτάθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι περικοπές σε συνδυασμό με τις εθελοντικές αποχωρήσεις του προηγούμενου διαστήματος, θα αφήσουν το εργατικό δυναμικό της κατά 30% μειωμένο σε σχέση με τον Μάρτιο.

Ομως ο Αμερικανικός κολοσσός δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία που αναγκάζεται να προβεί σε σημαντικές περικοπές, λόγω της πτώσης στην ταξιδιωτική κίνηση παγκοσμίως.

H United Airlines δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «διακυβεύεται το μέλλον 36.000 θέσεων εργασίας». Η Lufthansa, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειώσει το εργατικό τις προσωπικό κατά 22.000 άτομα, ενώ η British Airways μειώνει 12.000 θέσεις εργασίας.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να προβούν σε σημαντικές μειώσεις προσωπικού. © Shutterstock

Οι συγκεκριμένες μειώσεις αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια αεροπορική «βιομηχανία» ταξιδιών. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο αντίκτυπος της πανδημίας θα προκαλέσει απώλειες άνω των 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρίες.

Στις ΗΠΑ, η κρατική στήριξη ύψους 25 δισ. δολαρίων εμπόδισε τις αεροπορικές εταιρίες από το να προβούν σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας. Με την περίοδο της στήριξης όμως να ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, το αίτημα των εταιριών για νέα παράταση της, φαίνεται να μην «εισακούγονται» από την Αμερικανική κυβέρνηση.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα η ηγεσία του έθνους μας να μην είναι σε θέση να βρει έναν τρόπο για να υποστηρίξει περαιτέρω τους επαγγελματίες του κλάδου, ειδικότερα σε μικρότερες κοινότητες», ανέφεραν ο πρόεδρος της American Airlines, Ρόμπερτ Ισον και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ντουγκ Πάρκερ, σε κοινό τους μήνυμα προς το προσωπικό.

Στην επιστολή τους τονίζουν επίσης ότι ενώ προσδοκούσαν ότι η χωρητικότητα των πτήσεων θα άγγιζε το 50% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οι διεθνείς πτήσεις αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, αντιπροσωπεύοντας το 25% των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

Η American Airlines υπολογίζει ότι 100.000 άνθρωποι θα εργάζονται για αυτήν τον Οκτώβριο, αριθμός μειωμένος κατά 40.000 σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου.

Η μείωση αυτή «μεταφράζεται» σε 19.000 περικοπές που θα πραγματοποιήσει η εταιρία, 12.500 εργαζόμενους που έχουν εθελοντικά «εγκαταλείψει» τις θέσεις τους και 11.000 που θα βρίσκονται σε εθελοντική άδεια τον Οκτώβριο.

Πηγή: BBC

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More