Σε κίνδυνο να μπει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα
Photo Credits: Shutterstock

Σε κίνδυνο να μπει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση Τζονσον να συμπεριλάβει τη χώρας μας στη «κόκκινη λίστα» της.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους.

«Οι διακοπές στην Ελλάδα βρίσκονται σε κίνδυνο», αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφθασε στα μεγαλύτερα επίπεδα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε το Σάββατο, ότι όποια χώρα ξεπερνά τα 20 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες αυτόματα θα προστίθεται στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης.

«Τα κρούσματα στη Γαλλία, την Ολλανδία και άλλες χώρες έχουν ξεπεράσει το όριο», τόνισε ο Σαπς. «Είναι μία δυναμική κατάσταση και δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς θέλει οτιδήποτε άλλο πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», τόνισε.

«Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπουμε ότι αριθμός των κρουσμάτων σε μία χώρα ξεπερνά το όριο, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να λάβουμε μέτρα».

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στα 13,8 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πολίτες στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.

Παρόμοια σκέψεις εκφράζονται από τη βρετανική κυβέρνηση και για την Κροατία, η οποία κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων (208) την Παρασκευή. Ο δείκτης για την Κροατία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 21,4 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πολίτες.

Οι «ταξιδιωτικοί διάδρομοι» που έχει «ανοίξει» η βρετανική κυβέρνηση υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές, δημιουργώντας σύγχυση σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και τουρίστες.

Οσοι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε περίπτωση που το Foreign & Commonwealth Office εκδώσει οδηγία για αποφύγη ταξιδιών στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα συμπέσει με την καραντίνα επιστροφής, όσοι Βρετανοί τουρίστες αποφασίσουν να αγνοήσουν την οδηγία και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα δεν θα καλύπτοται από την ταξιδιωτική τους ασφάλεια.

με πληροφορίες από Telegraph, Guardian

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More