«Λουκέτο» στα κλαμπ της Ιταλίας
Photo Credits: Shutterstock

«Λουκέτο» στα κλαμπ της Ιταλίας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Λουκέτο σε όλα τα κλαμπ της χώρας επέβαλε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι νέοι, από αύριο, δεν θα μπορούν να χορεύουν και να συνωστίζονται ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των beach bars και των ξενοδοχείων.

Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας που αποφασίσθηκε σήμερα θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η ζημιά στην ιταλική οικονομία από τις μειωμένες τουριστικές ροές λόγω κορωνοϊού έχει ανέλθει στα 13,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της εμπορικής ένωσης Confcommercio.

Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα έχασε εννέα εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του «made in Italy», όπως η παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων.

Η ιταλική οικονομία δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα στην Ευρώπη, καθώς η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Συνολικά έχουν καταγραφεί 253 χιλιάδες κρούσματα, ενώ 35,392 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More