Στα 13,7 δισ. ευρώ η ζημιά για τον ιταλικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι
Photo Credits: Shutterstock

Στα 13,7 δισ. ευρώ η ζημιά για τον ιταλικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στα 13,7 δισ. ευρώ θα ανέλθει η ζημιά στην ιταλική οικονομία από τις μειωμένες τουριστικές ροές λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα της εμπορικής ένωσης Confcommercio.

Ο υπολογισμός αφορά τον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην μη προσέλευση των ξένων, εύπορων τουριστών.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας) αλλά και «πόλεις της τέχνης», όπως την Ρώμη, την Βενετία, την Νάπολη και την Φλωρεντία.

Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα έχασε εννέα εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του «made in Italy», όπως η παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων.

Η οικονομική ζημιά, για τους συγκεκριμένους τομείς, αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 5,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική οικονομία δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα στην Ευρώπη, καθώς η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Συνολικά έχουν καταγραφεί 253 χιλιάδες κρούσματα, ενώ 35,392 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Μας αξίζει να χαμογελάσουμε μετά από τόσες εβδομάδες θυσιών», είχε τονίσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στις αρχές Ιουνίου, μόλις η Ιταλία είχε ανοίξει τα σύνορα της στον τουρισμό μετά από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας.

 

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More