Σε κίνδυνο οι βρετανικές κρατήσεις στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Photo Credits: Shutterstock

Σε κίνδυνο οι βρετανικές κρατήσεις στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ανησυχία του ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις από Βρετανούς τουρίστες, εκφράζεται σε νέα έρευνα της εταιρείας συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων GlobalData.

«Η βρετανική κυβέρνηση έχει δείξει πόσο γρήγορα μπορεί να βγάλει μία χώρα από τη “λευκή” της λίστα, με τον τρόπο που εγκατέλειψε τον ισπανικό διάδρομο», τονίζει ο Ράλφ Χόλιστερ, αναλυτής με εξειδίκευση στον τουριστικό κλάδο. «Ενώ οι Βρετανοί τουρίστες έχουν δείξει ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες για διακοπές στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγουν την 14ημερη καραντίνα, μόλις επιστρέψουν, πολλές από αυτές τις κρατήσεις κινδυνεύουν να ακυρωθούν, αν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται».

«Αν η Ελλάδα αφαιρεθεί από τη “λευκή” λίστα η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών θα πληγεί μακροπρόθεσμα και οι αεροπορικές που προσφέρουν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών θα υποστούν περαιτέρω ζημιές», τονίζει ο Χόλιστερ.

«Πολλοί Βρετανοί τουρίστες μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσουν τα ταξίδια τους για δεύτερη φορά, το οποίο μπορεί να εξαντλήσει την υπομονή τους για ταξίδια στο υπόλοιπο του χρόνο ή ωσότου βρεθεί το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό», επισημαίνει ο Χόλιστερ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, το 37% των Βρετανών τουριστών πρόκειται να μειώσει τη συχνότητα των ταξιδιών του στο εξωτερικό στη «νέα κανονικότητα».

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως δείχνουν τα στοιχεία της GlobalData, σύμφωνα με τα οποία το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,6 εκατομμύρια ταξίδια στη χώρα μας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται επίσης στην κορυφή των χωρών με τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν δαπάνες σε ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες δαπανούν κατά μέσο όρο 1,476 δολάρια ανά ταξίδι.

«Αυτό δείχνει ότι ο βρετανικός τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων για την Ελλάδα – και ειδικά τα νησιά της, όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη, τα οποία βασίζονται στον τουρισμό», υπογραμμίζει ο Χόλιστερ. «Ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων λόγω της οδηγιών του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια θα είναι επιζήμια για τις μικρές επιχειρήσεις σε αυτά τα νησιά, καθώς οι διεθνείς αφίξεις θα έπρεπε τώρα να βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους».

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More