Τεράστια ζήτηση για μικρές πισίνες που φέρνουν τις καλοκαιρινές διακοπές… «στο σπίτι»
Photo Credits: Shutterstock

Τεράστια ζήτηση για μικρές πισίνες που φέρνουν τις καλοκαιρινές διακοπές… «στο σπίτι»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τεράστιο «κύμα ζήτησης» για μικρές πισίνες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις τάσεις των καταναλωτών, οι οποίοι φαίνεται να στρέφονται όλο και περισσότερο σε τέτοιου είδους λύσεις, υπό τον φόβο της πανδημίας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποχρεώνονται – η επιλέγουν – να παραμείνουν σπίτι το φετινό καλοκαίρι, «θυσιάζοντας» τις καλοκαιρινές τους διακοπές, φοβούμενοι ένα δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού.

Σε μία προσπάθεια να «προσομοιάσουν» έστω και ελάχιστα τις ξέγνοιαστες στιγμές των προηγούμενων ετών, βρίσκουν σε πολλές περιπτώσεις τρόπους να φέρουν τις καλοκαιρινές διακοπές… «στο σπίτι».

Καλοκαίρι στο σπίτι
Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποχρεώνονται – η επιλέγουν – να παραμείνουν σπίτι το φετινό καλοκαίρι. © Shutterstock

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι καταναλωτές, κάνουν «ανάρπαστες» μικρές φουσκωτές πισίνες και τζακούζι εξωτερικών χώρων, με τις εταιρίες που τα κατασκευάζουν να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών.

«Είμαι σε αυτόν τον κλάδο εδώ και 35 χρόνια, και δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Τόμας Εππλ, διευθύνων σύμβουλος της Only Alpha Pool Products.

Οι παραγγελίες για ατσάλινα, σύνθετα τείχη πισίνας σημείωσαν αύξηση 200% μέσα σε έξι ημέρες, με την εταιρεία για διπλασιάζει την παραγωγή, προσλαμβάνοντας περισσότερους εργαζομένους και προσθέτοντας περισσότερες βάρδιες.

«Αποδίδω αυτήν την αύξηση 100% σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι», ανέφερε ο Τάιλερ Χέρμον, διευθυντής πωλήσεων στο Pools of Sun.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα, είναι η πορεία της Fluidra, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού πισίνας στον κόσμο.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, έθεσε σε αναστολή μεγάλο μέρος του εργατικού της προσωπικού, φοβούμενη ότι τα νέα δεδομένα θα μειώσουν κατακόρυφα τη ζήτηση σε τέτοιου είδους εξοπλισμό.

Η κατάσταση από τις αρχές Μαϊου έγινε πολύ διαφορετική, αφού η εταιρία αναγκάστηκε να αυξήσει το προσωπικό της για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς, ενώ οι πωλήσεις εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Παράλληλα, οι πωλήσεις σε «εύχρηστες» πισίνες από τον διανομέα οικιακού εξοπλισμού Leroy Merlin στην Ισπανία, αυξήθηκαν περισσότερο από 200% το πρώτο εξάμηνο του 2020, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των προϊόντων της εταιρείας Ινες Εγκέα.

Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στη Γερμανία, όπου η ζήτηση για μικρές οικιακές πισίνες αυξάνεται εδώ και μερικά χρόνια, αλλά «έχει ενταθεί σημαντικά» με την πανδημία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Hornbach Holding ( HBH.DE ).

Αντιθέτως, εντελώς διαφορετική φαίνεται να είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει για εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν μεγάλες πισίνες, οι οποίες προορίζονται κυρίως για μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Οι πωλήσεις στον κλάδο μειώθηκαν κατά 11,7% το πρώτο εξάμηνο του έτους, γεγονός άμεσα συνυφασμένο με το αναγκαστικό κλείσιμο χιλιάδων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.

Πισίνα Ξενοδοχείο
Η «ζήτηση» για πισίνες σε ξενοδοχεία έχει μειωθεί κατά 11,7%. © Shutterstock

Η συγκεκριμένη διαφοροποίηση που παρατηρείται στη ζήτηση που έχουν οι «οικιακές πισίνες» και οι πιο «επαγγελματικές» πισίνες που δημιουργούνται για μεγάλα ξενοδοχεία, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις νέες συνθήκες που «επέβαλε» η πανδημία στην τουριστική δραστηριότητα παγκοσμίως.

«Οι άνθρωποι θέλουν μεγαλύτερα σπίτια, επειδή εργάζονται σε αυτά, ενώ θέλουν το περιβάλλον τους να είναι μια όαση σε περίπτωση που αναγκαστούν να περιοριστούν ξανά», ανέφερε στο Reuters ο Μπρους Μπρουκς, διευθύνων σύμβουλος της Fluidra.

Πηγή: Reuters

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More