«Η αγάπη δεν είναι τουρισμός»: η Γερμανία επιτρέπει σε ανύπαντρα ζευγάρια να «επανενωθούν»
Photo Credits: Shutterstock

«Η αγάπη δεν είναι τουρισμός»: η Γερμανία επιτρέπει σε ανύπαντρα ζευγάρια να «επανενωθούν»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Γερμανία επιτρέπει από σήμερα, 10 Αυγούστου 2020, σε ανύπαντρα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η έξαρση της πανδημίας, να ξανασυναντηθούν και πάλι.

Η «εξαίρεση» στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα αφορά την είσοδο ανθρώπων ακόμη και από χώρες τις οποίες η Γερμανία κατατάσσει στις «υψηλού κινδύνου», αφού όμως πρώτα αποδείξουν με κάποιο τρόπο την σχέση τους πριν την πανδημία, και ότι το «έτερων ήμισυ» βρίσκεται εντός της Γερμανικής επικράτειας.

Ο πολίτης που βρίσκεται εντός Γερμανίας, θα πρέπει να υποβάλει επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη του συντρόφου του, ενώ θα πρέπει να υπογράψουν από κοινού μία δήλωση που να βεβαιώνει την ύπαρξη της σχέσης.

Ζευγάρι φοράει μάσκες
Τα «ανύπαντρα» ζευγάρια άσκησαν πιέσεις για να καταφέρουν να ξανασυναντηθούν © Shutterstock

Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν «τεκμήρια» που να αποδεικνύουν ότι έχουν ξανασυναντηθεί στη Γερμανία, η ότι έχουν ζήσει μαζί στο εξωτερικό, για κάποιο διάστημα στο παρελθόν.

Τα περισσότερα εθνικά σύνορα των Ευρωπαϊκών κρατών παραμένουν κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάρτιο, με εξαίρεση όσους εργάζονται η είναι παντρεμένοι με κάποιον κάτοικο της Ε.Ε.

Έτσι, πολλά ζευγάρια που δεν ήταν παντρεμένα αναγκάστηκαν να παραμείνουν χωριστά για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, που ακολούθησε το ξέσπασμα τις πανδημίας.

Ξεκίνησαν έτσι να ασκούν «πιέσεις» στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να τους επιτρέψουν να «επανενωθούν», με τα Hastag #LoveisNotTourism και #LoveIsEssential. Λίγα όμως Ευρωπαϊκά κράτη ανταποκρίθηκαν θετικά και τροποποίησαν τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν έως τώρα η Αυστρία, η Τσεχία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Φιλανδία. Η Γερμανία έγινε η όγδοη χώρα της Ευρώπης που ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο «κάλεσμα».

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή διενήργησε την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2020 νέα έκκληση, προκειμένου και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη – μέλη της Ε.Ε  να απαλλάξουν τα ανύπαντρα ζευγάρια από τους περιορισμούς τους, τροποποιώντας εν μέρη τις ταξιδιωτικές τους οδηγίες.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες τις ΕΕ να επιτρέψουν την είσοδο ανύπαντρων συντρόφων Ευρωπαίων πολιτών χωρίς καμία καθυστέρηση», ανέφερε η επιτροπή σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

Με πληροφορίες από Skift, DW. 

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More