H Emirates καλύπτει τα «έξοδα κηδείας» για όσους επιβάτες της προσβληθούν από κορωνοϊό

H Emirates καλύπτει τα «έξοδα κηδείας» για όσους επιβάτες της προσβληθούν από κορωνοϊό

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

H  Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, που παρέχει πλήρη οικονομική κάλυψη για όσους πελάτες της «προσβληθούν» από τον COVID-19 στη διάρκεια κάποιου ταξιδιού με τις αερογραμμές της. 

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να καλύψει τα έξοδα ιατρική περίθαλψης ύψους έως και 150.000 ευρώ και το κόστος «καραντίνας» με διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο, που θα αντιστοιχεί σε 100 ευρώ την ημέρα, για 14 ημέρες. 

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη τον εξόδων ακόμη και για τον θάνατο κάποιου επιβάτη, ο οποίος προκλήθηκε από τον COVID-19, με την εταιρία να παρέχει 1500 δολάρια για την πραγματοποίηση της κηδείας. 

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πελάτες της εταιρίας, ανεξαρτήτως της κατηγορίας του εισιτηρίου ή του προορισμού που πρόκειται να επισκεφτούν.

Ταξιδιώτης νέα μέτρα
Η ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πελάτες της εταιρίας © Shutterstock

Θα ισχύσει για 31 ημέρες από την ημέρα πραγματοποίησης του ταξιδιού ενός επιβάτη, ενώ είναι άμεσα διαθέσιμη και θα διαρκέσει έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

Θα ισχύσει αυτόματα για όλους όσους επιλέξουν την εταιρεία για την πραγματοποίηση κάποιας πτήσης, χωρίς να χρειάζεται κάποια εγγραφή ή η συμπλήρωση κάποιας «φόρμας» πριν από το ταξίδι.

Οποιοσδήποτε επιβάτης των αερογραμμών διαγνωσθεί με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, θα χρειάζεται απλώς να επικοινωνήσει με την ειδική γραμμή που δημιουργήθηκε για τέτοιου είδους περιπτώσεις, προκειμένου να επωφεληθεί της κάλυψης.

Η ανασφάλεια στις αερομεταφορές

Ενώ η «κάλυψη για τα έξοδα της κηδείας» μπορεί να φαντάζει «μακάβρια» ασφαλιστική παροχή, καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο.

Οι τεράστιες απώλειες εσόδων έχουν αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρίες να ανατρέψουν τους ισολογισμούς και τους προγραμματισμούς ετών, η ακόμη και να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που ανήκαν στο εργατικό τους προσωπικό. Η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΔΕΑ), προέβλεψε ότι τα ταξίδια δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα προ COVID-19 επίπεδα, πριν από το 2024.

Βασική αιτία της συγκεκριμένης δυσμενούς οικονομικής συνθήκης για τον ταξιδιωτικό κλάδο συνολικά, είναι – πέρα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις – η ανησυχία των ίδιων των ταξιδιωτών, για τον κίνδυνο που μπορεί να ενέχει ένα αεροπορικό ταξίδι εν μέσω πανδημίας.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή της Emirates, δείχνουν τη μεγάλη ανάγκη που έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, και να τους εμπνεύσουν ασφάλεια σχετικά με την κάλυψη που τους παρέχουν απέναντι στην υγειονομική απειλή.

Αεροπορική εταιρεία απολύμανση
Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών © Shutterstock

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι λαχταρούν να πετάξουν καθώς σταδιακά  τα σύνορα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν, όμως ζητούν ευελιξία και διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που κάτι απρόβλεπτο συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Emirates, Chairman Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις νέες ασφαλιστικές καλύψεις βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της.

 

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More