«Παγώνουν» οι κρουαζιέρες στην Αμερική μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
Photo Credits: Shutterstock

«Παγώνουν» οι κρουαζιέρες στην Αμερική μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Aμερικανική Eνωση Kρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA), ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη της συμφώνησαν να αναστείλουν οικειοθελώς την επανέναρξη των κρουαζιερών τους σε αμερικανικά ύδατα έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Η CLIA, αποτελεί την «εξέχουσα» δύναμη στην παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας, αφού τα μέλη της διαθέτουν σύμφωνα με το δίκτυο ABC το 95% των κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως.

Η Ενωση, η οποία αποτελείται από κολοσσούς του κλάδου, όπως οι Carnival Cruises, Royal Caribbean και Virgin Voyages, είχε προηγουμένως αναστείλει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruises
Κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruises στο Μαρόκο © Shutterstock

Η CLIA, αναφέρει ότι η απόφαση ήταν δύσκολη όμως βασικός γνώμονας είχε την προστασία των πελατών της από την απειλή του COVID-19.

Παράλληλα τόνισε, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις παγκόσμιες υγειονομικές εξελίξεις, εξετάζοντας μία ενδεχόμενη μελλοντική επέκταση η ακύρωση της αναστολής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της CLIA

«Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη εθελοντική αναστολή της CLIA έως τις 15 Σεπτεμβρίου ήταν “ευθυγραμμισμένη” με την τρέχουσα ημερομηνία «No Sail Order» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις 30 Σεπτεμβρίου, πιστεύουμε ότι θα ήταν συνετό αυτήν τη στιγμή να παρατείνουμε εθελοντικά την αναστολή των αμερικανικών κρουαζιερών έως τις 31 Οκτωβρίου. 

Είναι μια δύσκολη απόφαση καθώς αναγνωρίζουμε τη συντριπτική επίδραση που είχε η πανδημία στον κλάδο μας και σε κάθε άλλη βιομηχανία.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη προληπτική δράση καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της βιομηχανίας κρουαζιέρας στη δημόσια υγεία και την προθυμία να αναστείλει εθελοντικά τις επιχειρήσεις της, προς το συμφέρον της υγειονομικής ασφάλειας, όπως συνέβη ήδη δύο φορές στο παρελθόν.

Ωστόσο, εάν αλλάξουν οι συνθήκες στις ΗΠΑ και καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση σύντομων, τροποποιημένων δρομολογίων, θα εξετάσουμε μια ενδεχόμενη νωρίτερη επανεκκίνηση».

Η απόφαση της CLIA έρχεται στον «απόηχο» της χθεσινής είδησης, ότι το πρώτο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε τις διαδρομές του από την αρχή της πανδημίας, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Jeneau της Αλάσκας, όταν επιβάτης του βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

με πληροφορίες από ABC και USA Today

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More