Ανησυχία στη Μύκονο μετά τα κρούσματα στο Alemagou
Photo Credits: Alemagou.gr

Ανησυχία στη Μύκονο μετά τα κρούσματα στο Alemagou

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Έντονη είναι η ανησυχία στο νησί της Μυκόνου, μετά τις πληροφορίες για θετικά κρούσματα στο beach bar Alemagou.

Την Τρίτη μία εργαζόμενη του καταστήματος διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό. Η διοίκηση αποφάσισε να βάλει προσωρινό λουκέτο και να υποβάλει σε τεστ το προσωπικό του καταστήματος.

Από τα συνολικά 80 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Μυκόνου τα επτά επέστρεψαν θετικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ανακοίνωση Alemagou
Η χθεσινή ανακοίνωση του Alemagou στο Instagram © Alemagou_Mykonos / Instagram

Ερωτήματα για τη στάση των υγειονομικών αρχών

Ερωτηματικά προκαλεί η αντίδραση των τοπικών υγειονομικών αρχών. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, όταν η εργαζόμενη εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού της ζήτησαν να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προκειμένου να προβεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, αφού την εξέτασαν την προέτρεψαν να μεταβεί στο σπίτι της και να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες, ενημερώνοντάς τη ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν όμως ότι η εργαζόμενη ήταν θετική στον COVID-19. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος επικοινώνησαν άμεσα με τον ΕΟΔΥ για να «χαράξουν» από κοινού ένα σχέδιο δράσης, με βασικό γνώμονα τη διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας και την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Όπως καταγγέλλουν όμως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με κάποιον ειδικό του ΕΟΔΥ αφού κανένας δεν απαντούσε στις κλήσεις τους.

Έτσι, αποφάσισαν να διεξαγάγουν τους ελέγχους σε ιδιωτική κλινική για το σύνολο των εργαζομένων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, είχε βάλει «λουκέτο» δύο μηνών στο Alemagou, καθώς δεν τηρούνταν τα απαιτούμενα μέτρα που προέβλεπαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όμως με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή λίγες ημέρες αργότερα, το μπαρ άνοιξε τελικά μετά από 15 ημέρες.

Εντονη ανησυχία στη Μύκονο

Όπως είναι φυσικό, η αναστάτωση στη Μύκονο είναι μεγάλη, καθώς η συγκεκριμένη είδηση έρχεται σε μία περίοδο όπου παρατηρείται νέα έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, στον οποίο «στηρίζονται» οι επαγγελματίες του νησιού, προκειμένου να αντισταθμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις τεράστιες φετινές απώλειες.

Το μέγεθος που μπορεί να έχει λάβει η διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου παραμένει άγνωστο, με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού να φοβούνται μία εκθετική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Αίτημα των κατοίκων είναι είναι να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο έξαρσης του ιού εν μέσω της πιο «εμπορικής» περιόδου της σεζόν.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More