«Ταξίδι στο πουθενά» προσφέρει αεροπορική εταιρεία στην Ταϊβάν
Photo Credits: Shutterstock

«Ταξίδι στο πουθενά» προσφέρει αεροπορική εταιρεία στην Ταϊβάν

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η EVA Air, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αερομεταφορών στην Ταϊβάν, προσφέρει μία πρωτότυπη ταξιδιωτική εμπειρία, για να ικανοποιήσει την ανάγκη των πελατών της, να νιώσουν ότι ταξιδεύουν ξανά.

Το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, με το αεροπλάνο να απογειώνεται από το αεροδρόμιο Taipei, πραγματοποιώντας πτήση στη γύρω περιοχή, για να επιστρέψει τελικά στο ίδιο ακριβώς σημείο, από το οποίο ξεκίνησε.

Οι επιβάτες θα «ταξιδέψουν» με το τζετ «Hello Kitty Dream», το οποίο θα τους παρέχει όλες τις ανέσεις που συμπεριλαμβάνονται σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι τα εκλεκτά πιάτα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin σεφ Μοτοκάζου Νακαμούρα, το δωρεάν wi-fi και το «σύστημα ψυχαγωγίας πτήσεων».

Εάν ο καιρός είναι καλός, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολλά αξιοθέατα της Ταϊβάν, όπως το νησί Guishan και τη γραφική ακτογραμμή Huadong, καθώς και τα πανέμορφα κοντινά νησιά.

Η πτήση, με ονομασία BR5288 θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Αεροπλάνο «Hello Kitty»
Το τζετ «Hello Kitty Dream», παρέχει όλες τις ανέσεις που συμπεριλαμβάνονται σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων © CNN Travel

Ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης κοστίζει 153 ευρώ, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να αναβαθμίσουν την θέση τους σε «Business Class», καταβάλλοντας επιπλέον 29 ευρώ.

Το «αποτύπωμα» της πανδημίας στους ταξιδιώτες

«Η διεθνής ταξιδιωτική αγορά έχει ανασταλεί για περισσότερο από μισό χρόνο. Οι “κραυγές” των πολιτών να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, εντείνεται. Για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ταξιδιωτών, η EVA Air αποφάσισε να παρουσιάσει μια εναλλακτική ταξιδιωτική εμπειρία στις 8 Αυγούστου, την Ημέρα του Πατέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.

Τον Ιούλιο, σε μία παρόμοια ενέργεια, το αεροδρόμιο Tapei Songshan της Ταϊβάν, προσέφερε σε εκατοντάδες «ανυπόμονους» ταξιδιώτες τη δυνατότητα να πάρουν «μία μικρή γεύση» ενός ταξιδιού στο εξωτερικό.

Πραγματοποίησαν check in και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο, το οποίο δεν επρόκειτο να απογειωθεί ποτέ.

Η πανδημία έχει αφήσει ανεξίτηλα τα «σημάδια» της στο νησί της Ταϊβάν, όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Οι ξένοι επισκέπτες εξακολουθούν να μην είναι «ευπρόσδεκτοι», όμως το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόσει τους κανονισμούς εισόδου, σε μία προσπάθεια να δώσει μία νέα ώθηση στην επανεκκίνηση του τουριστικού της κλάδου.

Σε διεθνές επίπεδο, οι πτήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με εκατομμύρια ανθρώπους να επιλέγουν – η να αναγκάζονται –  να μην πραγματοποιήσουν φέτος κάποιο μακρινό ταξίδι, αφού η απειλή του Covid-19 είναι ακόμη υπαρκτή.

Το να δίνουν αυτοί οι άνθρωποι χρήματα, για να βιώσουν την εμπειρία ενός «εικονικού» ταξιδιού, ίσως να φάνταζε εξαιρετικά παράλογο πριν από λίγους μήνες.

Όμως, μετά την παγκόσμια αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία, ο κόσμος έχει τεράστια ανάγκη να αισθανθεί πως οι ζωές του επιστρέφουν και πάλι στην προ COVID-19 κανονικότητα. Αυτή η ασυνήθιστη ταξιδιωτική εμπειρία, δίνει στους ταξιδιώτες την ψευδαίσθηση ότι είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν και πάλι, κάτι που φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις να έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Με πληροφορίες από CNN Travel

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More