Η Γερμανία αίρει μερικώς την ταξιδιωτική της οδηγία για την Τουρκία
Photo Credits: Shutterstock

Η Γερμανία αίρει μερικώς την ταξιδιωτική της οδηγία για την Τουρκία

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Την μερική άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που ισχύει για την Τουρκία ανακοίνωσε χθες το βράδυ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν Γερμανοί aξιωματούχοι από τους περιορισμούς που ισχύουν για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Τουρκία έως και το τέλος Αυγούστου, εξαιρούνται όσοι επισκέπτονται τέσσερις περιοχές της Τουρκίας, με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης.

Πρόκειται για τις περιοχές της Αττάλειας, της Σμύρνης, του Αϊδινίου και των Μούγλων.

Ωστόσο, τονίζεται ότι βασική προϋπόθεση για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη άρση, είναι η Τουρκία να τηρήσει από την πλευρά της όλα τα μέτρα που εντάσσονται στο σχέδιο για ασφαλή υγειονομική επανεκκίνηση του τουρισμού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτό, εντός 48 ωρών πριν από την επιστροφή στην Γερμανία, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 15-30 ευρώ.

«Εάν η πανδημία επιδεινωθεί, οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις τέσσερις επαρχίες θα επιστρέψουν», ανέφερε ρητά το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Γερμανία, κατοικούν περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες με τουρκική καταγωγή, ενώ πέρυσι η Τουρκία ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, μετά την Ισπανία.

«Ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών είναι εν μέρει ανοιχτός και πάλι», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών “DRV”, Νόρμπερτ Φίμπινγκ.

«Καλά νέα όχι μόνο για τους παραθεριστές, αλλά και ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη άρση, είναι μέρος μίας συμφωνίας για την αναζωογόνηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More