Ειρηνικός: ναυαγοί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από SOS που έγραψαν στην άμμο
Photo Credits: Alex Hawke MP/ Twitter

Ειρηνικός: ναυαγοί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από SOS που έγραψαν στην άμμο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τρεις ναυαγοί, που βρίσκονταν σε ένα απομακρυσμένο νησί στο δυτικό Ειρηνικό, εντοπίστηκαν ζωντανοί από ομάδες διάσωσης, χάρις στο τεράστιο «SOS» που έγραψαν στην άμμο της παραλίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που μοιάζει με σενάριο «Χολιγουντιανής» ταινίας, εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή, ενώ οι τρεις άνδρες ήταν ήδη αγνοούμενοι για τρεις μέρες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας, βρέθηκαν από στρατιωτικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, στο νησί Πίκελοτ της Μικρονησίας. Οι διασώστες ανέφεραν ότι οι άνδρες ήταν σε καλή κατάσταση, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι ναυαγοί, βρέθηκαν στο συγκεκριμένο νησί, όταν το επτά μέτρων σκάφος τους έμεινε από καύσιμα, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πορείας.

Οι αρχές στην Αμερικάνικη επικράτεια της Γκουάμ, ξεκίνησαν τη διεξαγωγή ερευνών το περασμένο Σάββατο, αφού οι άνδρες απέτυχαν να διεξάγουν το 42 χλμ. ταξίδι τους, από το Πουλαγάτ στο Αττάπ.

Το Αυστραλιανό πολεμικό πλοίο «HMAS Canberra», έπλεε μεταξύ Αυστραλίας και Χαβάης, όταν έλαβε κλήση για βοήθεια.

Την Κυριακή, ένα αυστραλιανό ελικόπτερο με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών, εντόπισε το σήμα SOS, και προσγειώθηκε στο μικρό νησί για να ελέγξει την κατάσταση των αγνοουμένων και να τους προσφέρει νερό και τροφή.

«Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό όλων των πλοίων, καθώς εκπληρώνουμε την υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στην ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, από όπου κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο», ανέφερε ο διοικητής της Canberra, Τέρυ Μόρινσον.

Οι ναυτικοί αναμένεται να γυρίσουν στο σπίτι τους, με ένα περιπολικό πλοίο της Μικρονησίας, όπως αναφέρουν αυστραλιανοί αξιωματούχοι.

Τα ομοσπονδιακά κράτη της Μικρονησίας, στο δυτικό Ειρηνικό, αποτελούνται από περισσότερα από 600 μικρά νησιά, διάσπαρτα σε μια τεράστια έκταση ωκεανού.

Νησιά Μικρονησία
Τα ομοσπονδιακά κράτη της Μικρονησίας αποτελούνται από περισσότερα από 600 μικρά νησιά © Shutterstock

Η νήσος Πίκελοτ, που έχει μήκος μόλις 450 μέτρα, ανήκει στις νήσους Καρολίνες των Ομόσπονδων πολιτειών της Μικρονησίας, και βρίσκεται περίπου 2500 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης.

Η διάσωση των ανδρών από το νησί,  είναι η δεύτερη «δραματική» παρέμβαση στον δυτικό Ειρηνικό μέσα σε λίγες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τόνι ΚακΚράκεν, εντοπίστηκε και διασώθηκε από ένα φορτηγό πλοίο, αφού παρασύρθηκε από τη θάλασσα και οδηγήθηκε στα νησιά του Σολομώντα, όταν το τριμαράν με το οποίο έπλεε υπέστη ζημιά από καταιγίδα.

Με πληροφορίες από Guardian

Share it:
Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More