Δεκαπενταύγουστος στη Μύκονο σε «τιμή ευκαιρίας»
Photo Credits: Shutterstock

Δεκαπενταύγουστος στη Μύκονο σε «τιμή ευκαιρίας»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ο κορωνοϊός ρίχνει τις τιμές στο νησί των ανέμων, ακόμα και το τριήμερο με την υψηλότερη ζήτηση του χρόνου.

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο  15 Αυγούστου, τις ημέρες με την υψηλότερη ζήτηση του χρόνου, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Μύκονο ρίχνουν τις τιμές για να προσελκύσουν πελάτες της τελευταίας στιγμής.

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στον αγαπημένο προορισμό του διεθνούς jet set, που έως τώρα ήταν απλησίαστος για τα αδύναμα πορτοφόλια, αλλά πλέον έγινε προσιτός σε όλους. «Υπάρχουν καταλύματα σε συμφέρουσες τιμές και επιλογές για όλους ακόμα και την τελευταία στιγμή, ενώ μέχρι πέρυσι για οικονομικά δωμάτια έπρεπε κάποιος να έχει κάνει κράτηση από τον προηγούμενο Νοέμβριο» λέει στο Travelestate ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. 

Μείωση 40% στα ξενοδοχεία 

Ο φετινός Ιούλιος κύλησε σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς που είχε συνηθίσει το νησί των ανέμων.

Τα περιοριστικά μέτρα έφεραν συμφέρουσες τιμές στα εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων, στις τιμές των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ακόμα και των πεντάστερων ξενοδοχείων, που συνήθως κατακλύζονταν από βαθύπλουτους τουρίστες.

Ξαπλώστρες ξενοδοχείου Μύκονος
Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Μύκονο ρίχνουν τις τιμές για να προσελκύσουν πελάτες της τελευταίας στιγμής. © Shutterstock

«Πλέον έχουμε αρκετούς  Έλληνες, που είχαν γυρίσει την πλάτη στο νησί, καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία ήταν τον Ιούλιο μειωμένες κατά 40% και σε κάποιες περιπτώσεις κατά 50%» λέει  ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης της Μυκόνου, κ. Γιάννης Θεοχάρης. 

Η πληρότητα του Ιουλίου κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα αφού οι τουρίστες εκτιμάται ότι ήταν λιγότεροι  κατά περίπου  60% σε σχέση με πέρυσι.  Οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι τον Αύγουστο οι επισκέπτες θα αυξηθούν , χωρίς όμως θεαματική αλλαγή, αφού ο κορωνοιός ανέτρεψε την καλοκαιρινή ανθρωπογεωγραφία στο νησί.

Η απουσία  των τουριστών από τις Αραβικές χώρες , τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία είναι δύσκολο να αντικατασταθεί από τους Ιταλούς, τους Γάλλους, τους Ολλανδούς και τους Ελβετούς, που βρίσκονται φέτος στις πρώτες θέσεις των επισκεπτών. 

Οι Άραβες φεύγουν, οι Έλληνες έρχονται

Οι  μειωμένες τιμές ανοίγουν το δρόμο σε Έλληνες τουρίστες να επισκεφθούν ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το κοσμικό Κυκλαδονήσι.

«Κάναμε διακοπές τον Ιούλιο στη Μύκονο και απολαύσαμε το νησί σα να ήταν Οκτώβριος, αφού μας εξυπηρετούσαν άμεσα και δεν υπήρχε ταλαιπωρία πουθενά» λέει στο travelestate, ο φοροτεχνικός κ. Χρήστος Τσαχνόπουλος που λόγω επαγγέλματος κάνει εύκολα τους υπολογισμούς.

«Βρήκαμε αεροπορικό εισιτήριο με 50 ευρώ, νοικιάσαμε αυτοκίνητο με 25 ευρώ την ημέρα, μείναμε σε δωμάτιο που κόστιζε 80 ευρώ και βρήκαμε εύκολα ξαπλώστρες με 25 ευρώ το σετ», επισημαίνει.

Ενδεικτικά, για το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, βρήκαμε στο διαδίκτυο προσφορά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χώρα, από 756  στα 454 ευρώ το βράδυ, αλλά και οικονομικότερες λύσεις με 266 και 127 ευρώ το βράδυ.

 

Προσφορές Μύκονος2
Προσφορές Μύκονος ©Booking.com

 

 

Προσφορές Μύκονος1
Προσφορές Μύκονος ©Booking.com

 

 

 

 

Προσφορές Μύκονος 3
Προσφορές Μύκονος ©Booking.com

 

 

Προσφορές Μύκονος 4
Προσφορές Μύκονος ©Booking.com
Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More