Χ. Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων

Χ. Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Δεν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι ακτοπλοϊκές έχουν φτάσει στα όρια τους, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας.

Οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν στις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να καλύψουν τη ζήτηση, καθώς αναγκάζονται να ταξιδεύουν μόνο με το 65% των επιβατών τους.

Σχετικά με την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων, τόνισε ότι «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% των επισκεπτών. Τόνισε μάλιστα, ότι για τους Αγγλους τουρίστες πραγματοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων.

«Φέτος η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος», επισήμανε για τις φετινές προσδοκίες, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά».

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», τόνισε πως θα γίνους δεκτές οι περισσότερες από τις αιτήσεις, ενώ ανακοίνωσε «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες».

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί δύο χιλιάδες ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως «είναι επένδυση για του χρόνου».

με πληροφορίες από ANT1

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More