Συνεργασία Ελλάδας – Εμιράτων στον τουρισμό

Συνεργασία Ελλάδας – Εμιράτων στον τουρισμό

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Κοινό πρόγραμμα τουριστικής δράσης για την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), υπέγραψε ο Έλληνας Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τον Υπουργό Επικρατείας Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.), DrThani Ahmed Al Zeyoudi. 

Πρόκειται για μία στρατηγικής σημασίας διακρατικής συνεργασία, η οποία αναμένεται να ωφελήσει συνολικά την τουριστική δραστηριότητα και στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), βασικός στόχος του κοινού αυτού προγράμματος, που αφορά την περίοδο 2020 – 2022,  είναι η διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών, και η προώθηση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως: 

  • Η εθνική τουριστική προβολή 
  • Η συνεργασία στον τομέα των ειδικών μεταφορών τουρισμού 
  • Οι τουριστικές επενδύσεις  
  • Η αεροπορική συνδεσιμότητα  
  • Η διεθνής συνεργασία 

Η διαδικασία της υπογραφής του Κοινού Προγράμματος Δράσης πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Η.Α.Ε., το οποίο διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι από σήμερα η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συντονίζονται σε μια κοινή πορεία επωφελούς συνεργασίας και για τις δύο χώρες. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – μια σταθερά ανερχόμενη τουριστική αγορά – αποτελούν υπόδειγμα σύγχρονης, δημιουργικής αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων και των διαδικασιών ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.  

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι στόχοι των τουριστικών ανταλλαγών ανάμεσα στη χώρα μας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι υψηλοί και οπωσδήποτε συναρτώνται με το αναβαθμισμένο κύρος της Ελλάδας ύστερα από τη λαμπρή επιτυχία που σημειώσαμε, ως λαός και ως κράτος, όλοι μαζί, στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19».

Από τις εργασίες του Φόρουμ επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας σε διμερές επίπεδο στον τομέα του Τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η υποστήριξη που τυγχάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ελεύθερη διέλευση των Εμιρατινών πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μετά COVID-19 περίοδο.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More