Δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Photo Credits: ©Sara Kurfess/Unsplash

Δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Σε σημαντική και συμβολική πρωτοβουλία προχώρησε ο ΟΑΣΘ εν’όψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προσφέροντας δωρεάν μετακίνηση για το κοινό σε αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πόλης.

Δωρεάν μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό, τη δυνατότητα στους πολίτες να περιηγηθούν «χωρίς εισιτήριο» στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και επιβράβευση των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, αποφάσισε για αύριο ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι αύριο θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν οι επιβάτες με τα λεωφορεία του οργανισμού, από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η δωρεάν μετακίνηση θα ισχύσει σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές εκτός των γραμμών 1Χ που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο και 1Ν που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυκτερινό.

«Πολιτιστική Διαδρομή»

Συμμετοχή του ΟΑΣΘ στην European Mobility Week
©mobilityweek.eu/Official Site

Παράλληλα, ο ΟΑΣΘ αποφάσισε να δώσει αύριο τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό της πόλης να χρησιμοποιήσει δωρεάν την «Πολιτιστική Διαδρομή», το λεωφορείο της γραμμής 50, από τις 10 το πρωί, ενώ θα διαθέσει στον δήμο Θεσσαλονίκης 500 προτυπωμένα εισιτήρια μειωμένης τιμής, προκειμένου να προσφερθούν στους μαθητές που θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση που θα γίνει για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΘ συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9), με την προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων στα λεωφορεία, στις στάσεις τηλεματικής και στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Διαβάστε επίσης

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο πακετάρισμα της βαλίτσας

Από τον Μπομπ Ντίλαν έως τον Ντέιβιντ Μπάουι: τα 10 χειρότερα τραγούδια θρυλικών καλλιτεχνών

Πόσο άλλαξε η σχέση της Gen Z με τα ταξίδια;

5 τρόποι με τους οποίους το 5G θα μεταμορφώσει τη βιομηχανία της φιλοξενίας

Ain Dubai: η μεγαλύτερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More