Η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων
Photo Credits: ©Rohan Reddy/Unsplash

Η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι εικόνες ήταν φρικτές και σπαρακτικές βλέποντας την εμβληματική φιγούρα της Παναγίας των Παρισίων να βρίσκεται στις φλόγες.

Οι μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην σκεπή της Παναγίας των Παρισίων είναι ακόμη νωπές. Η μεγαλειώδης στέγη του ναού καταστράφηκε ολοσχερώς. Για μέρες τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο μετέδιδαν τις θλιβερές εικόνες από την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού και ένα από τα ιερότερα μέρη των Καθολικών στον κόσμο, πήρε φωτιά πριν από δύο χρόνια. Η φωτιά ήταν τόσο δυνατή που ήταν αμφίβολο αν η δομή θα αντέξει για να ξαναχτιστεί και να ανακαινιστεί. Πείτε το θαύμα, αλλά φαίνεται ότι η Notre Dame σώθηκε.

Η κυβερνητική υπηρεσία που εποπτεύει την ανοικοδόμηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα έργα για την ασφάλεια της δομής, που ξεκίνησε την επομένη της πυρκαγιάς στις 15 Απριλίου 2019, έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί και ο καθεδρικός ναός έχει σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με το Associated Press.

Εργασίες αποκατάστασης της οροφής της Παναγίας των Παρισίων
©Mehmet Turgut Kirkgoz/Unsplash

Ξυλουργοί, σκαλωσιές, επαγγελματίες τεχνίτες, μηχανικοί, εργαλεία και άλλοι συμμετείχαν στην προσπάθεια, η οποία περιελάμβανε ειδικές προσωρινές κατασκευές για τη στερέωση των εμβληματικών πύργων, των θόλων και τους τοίχους της τεράστιας κατασκευής χωρίς στέγη και μια ειδική «ομπρέλα» για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τώρα με τις εταιρείες να υποβάλλουν προσφορές για να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θα περιλαμβάνει περίπου 100 διαφορετικούς διαγωνισμούς για διάφορα έργα. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του οργάνου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ άλλες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι θα ήθελε να επιτρέψει στους επισκέπτες να επιστρέψουν στον καθεδρικό ναό έως το 2024, τη χρονιά που το Παρίσι φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά αισιόδοξο αφού ακόμη και οι προσπάθεια της σταθεροποίησης της Παναγίας των Παρισίων επισκιάστηκε από διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών ομάδων καθώς για τις εργασίες αυτές έπρεπε να κοπούν περίπου 2000 βελανιδιές από δασικές εκτάσεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

με πληροφορίες από Travel Pulse


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More