Οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Με μια σειρά δράσεων, με τήρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας θα συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 1η συνάντηση της τοπικής ομάδας υποστήριξης του έργου «2050 CliMobCity – 2050 Climate-friendly Mobility in Cities», που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του δημαρχείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν:

– Στις 9.30 το πρωί ενημέρωση του κοινού για το έργο «2050 CliMobCity” και το σχέδιο δράσης του

– Στις 10.30 το πρωί ενημέρωση του κοινού για το έργο “ Momentum”

– Στις 11.30 το πρωί ενημέρωση μαθητών για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής (προβολή παρουσιάσεων και υπαίθριες δραστηριότητες με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων). Ακόμη, στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συμβολική ποδηλατοπορεία (ποδήλατα και πατίνια) με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνάντηση για το έργο «2050 CliMobCity»

Στόχοι του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE, είναι ο ορισμός κάποιων πακέτων μέτρων τα οποία οι πόλεις διαλέγουν να πάρουν για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και η αξιολόγηση της εφικτότητάς τους με χρήση λογισμικού προσομοίωσης της κυκλοφορίας (κυκλοφοριακό μοντέλο), ώστε κάθε πόλη να ανταποκριθεί μακροπρόθεσμα (ως το 2050) στον στόχο μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που επιδιώκει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα – ΕΣΕΚ, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 42% σε σχέση με το 1990, για να γίνει δυνατή η μετάβαση σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050. Για τη διασφάλιση τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική φόρμα εγγραφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More