Η Vrbo θέλει να φέρει την επανάσταση στον κλάδο της

Η Vrbo θέλει να φέρει την επανάσταση στον κλάδο της

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, οι τιμές αυξήθηκαν στις ταξιδιωτικές πλατφόρμες για να αντισταθμιστεί η ανομβρία που επικρατούσε σε ολόκληρο τον κλάδο  τους τελευταίους 18 μήνες. Πολλές επιχειρήσεις άδραξαν την ευκαιρία είτε να αναζητήσουν ανταγωνιστικά κανάλια είτε ανανεώνοντας τα υπάρχοντα μοντέλα. Η πλατφόρμα Vrbo της Expedia κυκλοφόρησε με τη νέα της μορφή.

Η Airbnb κυριαρχεί στην αγορά ενοικίασης ακινήτων από την έναρξή της το 2008. Εύκολη στη χρήση, ασφαλής και λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί παράδειγμα για άλλους. Η Vrbo εν αντιθέσει είναι ο κύριος ανταγωνιστής της.

Πέρυσι, η Expedia αύξησε τις επενδύσεις της στην Vrbo εστιάζοντας στην επέκταση της στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Ενώ αυτός ο κλάδος του ομίλου υπάρχει εδώ και 25 χρόνια καθιστώντας τον πρωτοπόρο στο είδος του,  οι πιο πρόσφατες αλλαγές θα διασφαλίσουν ότι είναι μια ακόμη πιο εύκολη, προσβάσιμη πλατφόρμα.

Πώς βοηθάει η Vrbo τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους πελάτες της;

Vrbo
©Tierra Mallorca/Unsplash

Η Vrbo μόλις παρουσίασε ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τα νέα ακίνητα που προστίθενται στην αγορά ενοικίασης να αυξήσουν την προβολή τους, που ονομάζεται Fast Start.

Τις πρώτες 90 ημέρες από την προσθήκη στον ιστότοπο, τα πρόσφατα καταχωρημένα ακίνητα εμφανίζονται στην κορυφή και οι κριτικές αποσύρονται από άλλους ταξιδιωτικούς ιστότοπους για να τα βαθμολογήσουν. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις ΗΠΑ φέτος και αμέσως κυκλοφόρησε παγκοσμίως.

Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ένα κατάλυμα ως Fast Start είναι καταχωρίσεις με αξιολόγηση 4,5+ είτε αυτα που έχουν τζίρο περισσότερα από 2.300 ευρώ το τελευταίο έτος  ή εάν ο οικοδεσπότης είναι Superhost. Αυτά θα εμφανίζουν το σήμα «Νέο στη Vrbo» για τις πρώτες 90 ημέρες.

Η κύρια ιδέα είναι να υποστηριχθούν όσοι θέλουν να καταχωρήσουν ένα ακίνητο για πρώτη φορά και να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα ενοικιαζόμενων κατοικιών παγκοσμίως. Η Vrbo (προφέρεται ver-boh) προσφέρει βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ακινήτων απευθείας από τους ιδιοκτήτες.

Τι μπορούν να μάθουν άλλοι ιστότοποι ενοικίασης ακινήτων από την Vrbo;

Τα νέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης
© Shutterstock

Ο Hari Nair, SVP Account Management στην Expedia Group, εξηγεί: «Το Fast Start καταργεί το πρόβλημα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα νέα καταλύματα κατά την ένταξή τους σε ιστοτόπους, προσφέροντας τους τεράστια ζήτηση ταξιδιωτών απευθείας με την ένταξη τους στην ιστοσελίδα. Βοηθάμε τους νέους οικοδεσπότες και τους τρέχοντες οικοδεσπότες να ανέβουν γρήγορα στην πλατφόρμα μας, διατηρώντας παράλληλα τη βαθμολογία των κριτικών τους».

Δίνοντας προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυτόν τον τρόπο, η Vrbo ανοίγει έναν κόσμο προσβασιμότητας τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για τους ιδιοκτήτες. Καθώς οι ενδιαφερόμενοι πελάτες σπεύδουν να κλείσουν την απόδραση τους τώρα που έχουν ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια, αυτό το μοντέλο διασφαλίζει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές να προσφέρονται.

Σύμφωνα με την Expedia, το Fast Start έχει αποδεδειγμένα θετικό αντίκτυπο για τα ακίνητα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κρατήσεων κατά 25%.

«Από την αρχή, τα δεδομένα και οι πληροφορίες μας από τους οικοδεσπότες που συμμετέχουν στο Fast Start δείχνουν ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα», εξηγεί ο Kevin Locraft, VP Partner Success στην Expedia Group.

«Για πάνω από 25 χρόνια,  η αποστολή της Vrbo ήταν να συνδέει τους ιδιοκτήτες σπιτιού και διαχειριστές ακινήτων με οικογένειες και φίλους που αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν και να περάσουν χρόνο μαζί».

Αυτή είναι μια αξία που αναμφίβολα έχει ενισχυθεί κατά το lockdown. Ο Locraft προσθέτει: «Αυτή η αποστολή αντέχει μέχρι και σήμερα από όταν ξεκινήσαμε, και εκτιμούμε πραγματικά όλους τους οικοδεσπότες μας που συνεχίζουν αυτό το ταξίδι μαζί μας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον ταξιδιωτικό κλάδο».

με πληροφορίες από Euronews


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More