Η ταξιδιωτική ασφάλιση πιο σημαντική από ποτέ στις ημέρες μας
Photo Credits: ©Nicole Geri/Unsplash

Η ταξιδιωτική ασφάλιση πιο σημαντική από ποτέ στις ημέρες μας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Πόσο συχνά επιλέγετε να εντάξετε οποιασδήποτε μορφής ταξιδιωτική ασφάλιση στον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας; Η έμπειρη CEO της Elite Travel, Tammy Levent μιλά στο Travel Pulse για τα συνήθη σφάλματα που κάνουν οι ταξιδιώτες στις ημέρες μας και τονίζει την σημασία της ασφάλισης.

Από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο για κρατήσεις, αλλαγές και επανακρατήσεις ταξιδιωτικών καταλυμάτων για πολλούς από τους πελάτες μας. Για κάποιο λόγο, εξακολουθούν να υπάρχουν πελάτες που πιστεύουν ότι θα λαμβάνουν πάντα επιστροφή χρημάτων για τα ταξίδια τους όταν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ακόμα κι αν δεν αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση, εξακολουθούν να περιμένουν κάποια μορφή αποζημίωσης.

«Πρόσφατα είχαμε δύο τεράστιες προσαρμοσμένες κρατήσεις που ήθελαν να ακυρώσουν τα προσχεδιασμένα ταξίδια τους. Δεδομένου ότι ήταν λιγότερες από 30 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, θα είχαν χάσει πολλά χρήματα αν ακυρώσουν εντελώς το ταξίδι. Ευτυχώς, μπόρεσα να εξασφαλίσω όλα τα χρήματα τους, ώστε να μην χάσουν χρήματα μετακινώντας τις ημερομηνίες για αυτούς έναντι της πλήρους ακύρωσης. Το έκανα χωρίς να τους χρεώσω επιπλέον. Το έκανα επίσης χωρίς να τους χρεώσω τις δυνητικά υψηλότερες τιμές για τις νέες ημερομηνίες ταξιδιού τους».

«Κάθε φορά που το κάνω αυτό για έναν πελάτη, πάντα σκέφτομαι  “γιατί πρέπει η ομάδα μου και εγώ να κάνουμε όλη αυτή τη δουλειά ξανά και ξανά χωρίς να χρεώνουμε νέα τέλη, όταν ήταν η απόφαση του πελάτη να μην ταξιδέψει λόγω COVID; Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί όπου ταξιδεύουν και έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως».

«Όταν προσφέρουμε τις επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης στους πελάτες, θα έλεγα ότι περίπου το 90 % απορρίπτει αμέσως την ασφάλιση. Οι κυριότεροι λόγοι είναι 1. πιστεύουν ότι είναι σπατάλη χρημάτων, 2. δεν είναι φθηνό να την αγοράσουν και 3. αισθάνονται ότι δεν θα τους συμβεί τίποτα πριν ή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους».

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί

Ταξιδιωτικές τάσεις 2021
© Shutterstock

Παρόλο που μπορεί να είναι ακριβό ανάλογα με το ποσό του ταξιδιού τους, την ηλικία τους, με τι πακέτο επιλέγουν να ταξιδέψουν κ.λπ., οι πελάτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης. Ειδικά αυτές τις μέρες!

«Όλοι πληρώνουν για ασφάλιση αυτοκινήτου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Άλλα παραδείγματα κοινών τύπων ασφάλισης που αγοράζουν τακτικά οι πελάτες περιλαμβάνει ασφάλιση σπιτιού, ασφάλιση υγείας, ασφάλιση ενοικίων, ακόμη και ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση για να καλύψετε κάθε απροσδόκητο;»

«Πρόσφατα αποφασίσαμε ότι θα ήταν επωφελές να προσφέρουμε απλώς περισσότερες επιλογές ασφαλιστικής κάλυψης στη λίστα των υπηρεσιών μας για να εξυπηρετήσουμε πλήρως την ποικιλία των πελατών μας. Κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ευρύ φάσμα καλύψεων που θα τους προστατεύουν όταν ταξιδεύουν, δεδομένου ότι υπάρχουν τώρα διαθέσιμες νέες επιλογές ασφάλισης ταξιδιού, προσθέσαμε αυτές τις νέες επιλογές στις υπηρεσίες μας».

«Η εταιρεία Travel Insured είναι ο προτιμώμενος συνεργάτης μας καθώς προσφέρει ασφαλιστικά οφέλη, όπως η κάλυψη διανυκτέρευσης για καραντίνα. Ως ταξιδιωτικός πράκτορας, θα πρέπει να κατανοήσετε πώς να επιλέξετε την καλύτερη πολιτική και επιλογές για τους πελάτες σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία που εξακολουθούν να συμβαίνουν μέχρι σήμερα».

με πληροφορίες από Travel Pulse


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More