Ο τουρισμός ως κινητήριος δύναμη της Κρήτης προς την ανάκαμψη
Photo Credits: ©Shutterstock

Ο τουρισμός ως κινητήριος δύναμη της Κρήτης προς την ανάκαμψη

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ο Τουρισμός θα βοηθήσει την ανάκαμψη της Κρήτης από την οικονομική και υγειονομική κρίση σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, εντεταλμένο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Γ. Αλεξάκη, ο οποίος συμμετείχε στο τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου «BRANDTOUR».

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στην οικονομική σημασία του τουριστικού κλάδου και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το νησί της Κρήτης για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη ενός ανθεκτικού τουρισμού.

Το συγκεκριμένο έργο «BRANDTOUR» (Building Regional Actions for New Developments in Tourism) Οικοδομώντας Περιφερειακές Δράσεις για νέα ανάπτυξη του Τουρισμού, ανήκει στο χρηματοδοτικό πλαίσιο Interreg EU και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην υλοποίηση του.

Σκοπός του έργου, η ενίσχυση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μέσω της ανάδειξης και προώθησης λιγότερο γνωστών προορισμών, της αξιοποίησης τοπικών σημείων ενδιαφέροντος μέσω του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης συνεργειών για την προώθηση, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς καθώς και την ανάπτυξη εξατομικευμένων τουριστικών πακέτων.

Η Κρήτη δέχεται περίπου 2 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Επί σειρά ετών παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο τουρισμός, λοιπόν, αποτελεί βασική πηγή ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και λειτουργεί πραγματικά ως κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη και ευημερία ολόκληρης της περιφέρειας.

Το Σχέδιο Δράσης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, με τη συμμετοχή των (εμπλεκόμενων φορέων) stakeholders και το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων αποτελεί μια βάση νέων ιδεών και προγραμμάτων στον τομέα του τουρισμού, τόσο δια του νέου Περιφερειακού Προγράμματος της Κρήτης και της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης αλλά και δια νέων διαπεριφερειακών συνεργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More