Πρόταση του Δήμου Αλοννήσου για τους μελλοντικούς νεόνυμφους
Photo Credits: ©Foto Pettine/Unsplash

Πρόταση του Δήμου Αλοννήσου για τους μελλοντικούς νεόνυμφους

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία που θυμίζει Σαντορίνη προχώρησε ο Δήμος Αλοννήσου εγκαινιάζοντας την νέα υπηρεσία του νησιού που απευθύνεται στους τουρίστες του νησιού. Δημιουργώντας έναν χώρο με απέραντη θέα ειδικά διαμορφωμένο για γάμους ευελπιστεί να προσελκύσει αρκετούς νεόνυμφους στο νησί.

Μια νέα τουριστική υπηρεσία δημιούργησε ο Δήμος Αλοννήσου που ήδη έχει ενθουσιάσει τους φίλους του εξωτικού νησιού των Σποράδων με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης επισκέψιμου χώρου σε ένα από τα καλύτερα σημεία με πανοραμική θέα που διαθέτει η Αλόννησος, το «Kalovoulos sunset view spot».

Το έργο αυτό «αγγίζει» δύο διαφορετικές στρατηγικές που ακολουθεί συστηματικά ο προορισμός τα τελευταία χρόνια, οι οποίες σχετίζονται με την τέλεση πρωτότυπων γάμων και την «πράσινη» τουριστική ανάπτυξη. Το νέο view spot στην περιοχή Καλόβουλος στη Βορειοδυτική πλευρά της Αλοννήσου δίνει την αίσθηση  στον επισκέπτη πως «αιωρείται στον ουρανό» και έχει θέα «που κόβει την ανάσα» σε Σκόπελο και Σκιάθο, μέχρι και την παραλία της Λάρισας, τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος!

Ειδικό σημείο ενδιαφέροντος

Αλόννησος
© Shutterstock

Το σημείο είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να προσελκύει δεκάδες επισκέπτες καθημερινά που θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και να βγάλουν «φωτογραφίες  «selfie». Ωστόσο, ο τελικός στόχος είναι η διοργάνωση παραμυθένιων γάμων με φόντο το Αιγαίο. «Ήδη στο νησί οργανώνουμε εξωτικούς γάμους σε παραλίες, γαμήλιες εκδηλώσεις εν πλω και υποβρύχιες προτάσεις γάμου.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα τέλεσα τον πρώτο γάμο στο νέο  view spot, ανάμεσα στην Ελισάβετ και τον Παναγιώτη. Το νιόπαντρο ζευγάρι και οι καλεσμένοι τους δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους καθώς ένοιωθαν πως «πετούσαν στον ουρανό» σε όλη τη διάρκεια του γάμου! Μετά το βυθό και τις ακτές,  έφτασε η στιγμή στην Αλόννησο να «κατακτήσουμε» και τους ουρανούς!», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Αξίζει να αναφερθεί πως  στη συγκεκριμένη τοποθεσία  λειτουργούσε πριν αρκετά χρόνια η πρώτη χωματερή του νησιού που έπαψε πλέον να υφίσταται χάρη στη δημιουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Αλοννήσου. Η αισθητική παρέμβαση που χρειάστηκε ώστε να μετατραπεί το σημείο σε έναν επισκέψιμο τουριστικό χώρο για τη διοργάνωση γάμων, εντάσσεται στις «πράσινες» και οικολογικές πρωτοβουλίες του Δήμου που περιλαμβάνουν σειρά ενεργειών όπως η ανακύκλωση και η πανελλήνια πρωτοπορία στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Εντύπωση προκαλεί πως το ενδιαφέρον των τουριστών για να κάνουν τον γάμο τους στην Αλόννησο, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πριν λίγες ημέρες το έγκριτο περιοδικό για καταδύσεις “EZ Dive” που κυκλοφορεί σε 18 ασιατικές αγορές και θεωρείται το κορυφαίο δίγλωσσο Ασιατικό περιοδικό του είδους του, δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Αλόννησος, η κληρονομιά του Ποσειδώνα» που εξυμνεί τα μυθικά ναυάγια, τη μαγευτική θέα και το ηλιοβασίλεμα του νησιού αλλά και το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More