Το Σεν Τροπέ βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ηλεκτρονικής μουσικής
Photo Credits: ©Shutterstock

Το Σεν Τροπέ βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ηλεκτρονικής μουσικής

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Από την Ίμπιζα και τη Μύκονο μέχρι το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, οι highlight και high-life προορισμοί  ήταν εδώ και πολύ καιρό στην κορυφή της λίστας για τους λάτρεις της ηλεκτρικής μουσικής. Τι γίνεται όμως με την πόλη Σεν Τροπέ της Γαλλίας;

Πρόσφατα, η πανδημία του COVID-19 είχε μια ενδιαφέρουσα επίδραση στη μουσική σκηνή του Σεν Τροπέ, τοποθετώντας το θέρετρο στη Γαλλική Ριβιέρα σταθερά στους χάρτες των πάρτι.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη σεζόν που είχα τα τελευταία χρόνια», λέει ο Maxime Drouard από το πρακτορείο No Sleep, ο οποίος εργάζεται στο Shellona beach club στην παραλία Pampelonne στην Ramatuelle.  «Πολιτιστικά, το Σεν Τροπέ περνά μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο γιατί έχει μια μουσική παρουσία που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Πλέον τοποθετείται ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του κόσμου για μουσικές και πάρτι».

Ο Drouard προσθέτει, «κανονικά γίνονται μερικά φεστιβάλ καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και οι DJ’s πήγαιναν στο Μαϊάμι ή τη Βαρκελώνη. Τώρα προσθέτουν το Σεν Τροπέ στη λίστα τους επειδή έχουμε μια σωστή προσφορά με τα κλαμπ της παραλίας και αυτές τις μέρες τέσσερις ή πέντε διεθνείς DJs παίζουν ταυτόχρονα».

Πολιτιστική αλλαγή στα μουσικά ακούσματα

Σεν Τροπέ
©Shutterstock

Αυτό το αποκαλεί «μεγάλη πολιτιστική εξέλιξη», καθώς οι άνθρωποι εδώ δεν είχαν συνηθίσει σε αυτό το είδος μουσικής στο παρελθόν. Ο Drouard ήταν ένας από τους πρώτους που έφερε μεγάλους DJ στην πόλη και φέτος έχει αποκομίσει πολλά κέρδη.

«Με άλλα μέρη όπως η Ίμπιζα και η Μύκονος να κλείνουν λόγω τοπικών lockdown, ήρθαν εδώ άνθρωποι που δεν έρχονταν παλιά. Τώρα στα πάρτι μας, βλέπουμε κάποια γνωστά πρόσωπα και το Σεν Τροπέ έχει προστεθεί στον ταξιδιωτικό τους σχεδιασμό της χρονιάς». Αν και, παραδέχεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται αυτή τη στιγμή είναι από το Παρίσι, ή την υπόλοιπη Γαλλία, άρα κυρίως αφορά τον τοπικό τουρισμό.

Οι κύριες δυσκολίες για τους μουσικούς παραγωγούς και τους διοργανωτές εκδηλώσεων περιλαμβάνουν τη διοργάνωση αυτών των μεγάλων εκδηλώσεων. «Ο τουρισμός επιστρέφει σε καλό δρόμο, αλλά η εκδήλωση δεν είναι τόσο πολύ», λέει ο Drouard. «Όλοι πιστεύαμε ότι μόλις ανοίξουν οι πύλες των πάρτι, ο κόσμος θα βιαστεί και θα μαζευτεί σε αυτά τα μέρη. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι φοβούνται λίγο να βγουν έξω, ειδικά σε αυτά τα μέρη όπου οι άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι».

Οι δυσκολίες στην προσέλευση κόσμου στα πάρτι

Πάρτι στο Σεν Τροπέ
©Shutterstock

Ο Drouard πιστεύει ότι η αυστηρή επιβολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη Γαλλία είναι σωστή. «Βρισκόμαστε τώρα στη μέση μιας κατάστασης όπου μερικοί άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν και να πάρουν αυτό το υγειονομικό δελτίο για την υγεία τους και κάποιοι άλλοι απλά δεν το θέλουν. Πρέπει λοιπόν να υποχρεώσουμε τους άλλους που δεν το κάνουν;» αναρωτιέται.

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι περιορισμοί σημαίνουν ότι πολλοί που εργάζονται στη βιομηχανία αυτή κρέμονται επάνω σε μια λεπτή κλωστή, καθώς οι εκδηλώσεις μπορούν να ακυρωθούν ανά πάσα στιγμή. «Υπάρχει ένα κλαμπ στην πόλη που έκλεισε για μια εβδομάδα πρόσφατα και ορισμένα άλλα δεν επιτράπηκαν επειδή δεν έκαναν τα πράγματα σωστά».

Αυτή η σεζόν πηγαίνει καλά, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα νούμερα που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε μέρη συνωστισμού όπως η Ίμπιζα, είχε θετική επίδραση στη πόλη. Σύμφωνα με αυτόν, «Έχουμε νέους ανθρώπους, το Σεν Τροπέ λαμβάνει πρωτόγνωρη δημοσιότητα».

Αλλά η ηλεκτρική μουσική σκηνή είναι εδώ για να μείνει, καταλήγει. «Πλέον οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να έρχονται εδώ και να βλέπουν έναν μεγάλο DJ και αυτή είναι η νέα δυναμική της πόλης, πράγμα πολύ καλό για εμάς!».

με πληροφορίες από Euronews


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More