Αστυπάλαια και Δωδεκάνησα προβάλλονται σε διεθνή Μέσα
Photo Credits: ©Shutterstock

Αστυπάλαια και Δωδεκάνησα προβάλλονται σε διεθνή Μέσα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ξεχωρίζουν σε ειδικά αφιερώματα τα Δωδεκάνησα σε διεθνή Μέσα με παγκόσμια αναγνώριση. Η Ρόδος, η Κως και η Αστυπάλαια προβάλλονται από την Daily Mail, ενώ στο ίδιο αφιέρωμα βρίσκονται και η Νίσυρος, Τήλος και Χάλκη.

Σημαντικό μερίδιο διεκδικούν τα Δωδεκάνησα στις αναζητήσεις Βρετανών ταξιδιωτών που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για Ελληνικούς προορισμούς σε περιόδους εκτός αιχμής.

Τη Ρόδο, την Κω και την Αστυπάλαια διακρίνει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ως κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για διακοπές, σε ειδικό αφιέρωμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας της στο πλαίσιο του επιτυχημένους προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας.

Το άρθρο που αναφέρει επιπροσθέτως τη Νίσυρο, την Τήλο και τη Χάλκη, έχει προκαλέσει αίσθηση σε εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς ταξιδιώτες που το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά νησιά φαίνεται να παραμένει έντονο για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Για την εμπνευσμένη συγγραφέα του αφιερώματος, η Ρόδος αποτελεί μία επιλογή που τα καλύπτει όλα, από χαλάρωση μέχρι δραστηριότητες ενώ η Κως αποτελεί ειδυλλιακό προορισμό για αποδράσεις και εκδρομές σε Τήλο, Χάλκη και Νίσυρο.

Το νησί του μέλλοντος

Φωτογραφία από γνωστό σημείο στην Αστυπάλαια
©Shutterstock

Ξεχωριστή θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς έχει η Αστυπάλαια που διακρίνεται ως το νησί του μέλλοντος! Ιστορία αιώνων, γραφικά κατάλευκα χωριά και ανέγγιχτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν τα συστατικά των ιδανικών διακοπών με τη γαστρονομία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο νησί που έχει το σχήμα πεταλούδας, «βλέπει» κανείς το μέλλον καθώς ήδη δρομολογούνται μεγαλόπνοα σχέδια για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και «πράσινο» νησί της Ευρώπης!

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο διάστημα η Αστυπάλαια διακρίνεται και από το έγκριτό ιστότοπο του Βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού National Geographic ως ένας από τους πληρέστερους και μη συμβατικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Γραφείου ΕΟΤ.

 «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από επιλεγμένες δράσεις τη δυναμική του προορισμού και τον επίκαιρο ρόλο που θα διαδραματίσει η Αστυπάλαια στο μέλλον ως πρότυπο αειφόρου και «πράσινου» τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας που ευχαρίστησε θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα προβολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε επίσης

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι συρρέουν σε εξωτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Όλα όσα μάθαμε από τα γεγονότα των φυσικών καταστροφών του 2021

Τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο

Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας για το καλοκαίρι 

Η Κίνα εγκαινιάζει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More